220190202-Heren-Foto

BZ&PC Heren 1 “wint” een punt in teleurstellende uitwedstrijd tegen Amsterdam

Afgelopen zaterdag mocht BZ&PC Heren 1 voor de tweede keer dit seizoen aantreden tegen het Y in Amsterdam. 2 Maanden geleden werd in de beker pas na strafworpen afgerekend met de Amsterdammers. Ditmaal zou een overwinning, gezien de vorm waar BZ momenteel in verkeerd en de positie op de ranglijst, gemakkelijker te bewerkstelligen moeten zijn.
De realiteit was anders. BZ mistte de scherpte en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. De eerste periode werd afgesloten met een 4-1 achterstand. Tot het eind van de derde periode wisten de Amsterdammers de marge van 3 doelpunten te behouden. Dat BZ bij kon blijven was onder andere te danken aan Henk Suur, die bijzonder efficiënt met de kansen omging en tot 5 keer toe trefzeker was.

De mannen van BZ zijn dit seizoen echter al vaker geprezen om hun vierde periode. Ook nu gingen ze tot het uiterste en knokten ze voor wat ze waard waren. BZ kroop dichterbij en met nog tweeëneenhalve minuut op de klok en een stand van 12-11 was de spanning om te snijden. 

Het geheime wapen kwam verrassend genoeg van de tribune, waar het Bodegraafse Dames 1 onze heren luid zingend naar een 12-12 gelijkspel hielpen. Rick Sandifoort scoorde het laatste doelpunt uit een man-meer, waardoor op de valreep toch nog een punt uit het vuur gesleept werd.

De volgende wedstrijd wordt thuis in de Kuil gespeeld tegen oude bekende ZV Haerlem. Spanning en sensatie gegarandeerd, gezien het verleden met de Haarlemmers. Kom dus vooral massaal naar de Kuil op zaterdag 16 november! Het eerste fluitsignaal zal klinken om 19.30 en aansluitend speelt BZ&PC Heren 2 tegen AZC Heren 3.

Doelpunten BZ: Henk Suur 5, Joey Schellingerhout 3, Luca Groenendijk 1, Luke Rijnbeek 1, Rob Peek 1, Rick Sandifoort 1.

Ingezonden berichtX