De zomertijd komt eraan. Slaapcoach Amber Heij geeft je tips!

blank

Aankomend weekend gaat de klok een uur vooruit. Dit kan het ritme van de kinderen flink in de war schoppen. Alle ouders willen graag doorslapen. De nachten met kleine kinderen kunnen kort en vermoeiend zijn. Je kan ook geluk hebben met kids die de hele nacht doorslapen. Hoe bereiden wij deze periode voor om de overgang soepel te laten verlopen?

blank


Eerst even kennismaken met Amber Heij – Gecertificeerd slaapcoach

Hi, ik ben Amber Heij, moeder van 2 jonge kinderen en woonachtig Bodegraven. Sinds kort mag ik mij gecertificeerd slaapcoach noemen. Een slaapcoach geeft informatie en tips op het gebied van slaapgedrag van kinderen. Daarbij staat altijd de behoefte van het individuele kindje en ouders voorop. Samen met een slaapcoach gaan ouders aan de slag om een goed dag- & nachtritme te creëren, werk je aan meer rust en slaap, met als uiteindelijke doel een uitgerust en vrolijk gezin ?

Hoe kunnen ouders hun kind helpen om een betere nachtrust te krijgen?

Er zijn heel veel verschillende factoren die van invloed zijn op meer (nacht)rust voor je kindje. Samen met een slaapcoach bekijk je als ouder de algemene slaapomstandigheden in combinatie met een maatwerkprogramma gericht op jouw kindje, denk hierbij aan: de omgeving waarin het kindje slaapt, het aantal slaapjes overdag afgestemd op de leeftijd van je kindje, informatie over de relatie tussen voeding & slaap, het inzetten van verschillende slaapcoachingstechnieken wanneer je kindje niet voldoende overdag slaapt, in de nacht vaak wakker wordt of bijvoorbeeld in de ochtend vroeg wakker wordt.

blank

De klok gaat een uur vooruit. Hoe kunnen wij ons als ouders voorbereiden?

Er zijn verschillende manieren om je kindje hierop voor te bereiden. Kijk vooral wat fijn is voor jouw kindje en gezin.

  1. Je verandert niets aan het dagritme.

Je gaat in één keer cold turkey over naar een nieuw dagritme gebaseerd op de nieuwe tijd. De biologische klok van je kindje wordt dan in één keer aangepast. Houd op het gebied van de eet- en slaapmomenten van je kindje dezelfde tijden aan als voorheen. Deze methode past goed bij kindjes die vroeg wakker worden.

  1. Stapsgewijs het dagritme vervroegen.

In de week voorafgaand aan de start van de zomertijd vervroeg je in 4 stappen het hele dagritme (opstaan, eten en bedtijd) stapsgewijs met 15 minuten. Op deze manier kan je kindje rustig wennen aan het uur tijdsverschil. Wanneer je dit artikel op woensdag leest kan je hier zeker ook nog mee beginnen, vergroot dan de intervallen ?

Stapsgewijs het dagritme vervroegen kan als volgt: 

Maandag – dinsdag                 06.45 uur opstaan à 18.45 uur naar bed

Woensdag –  donderdag           06.30 uur opstaan à 18.30 uur naar bed

Vrijdag – zaterdag                     06.15 uur opstaan à 18.15 uur naar bed

Zondag                                          07.00 uur opstaan à 19.00 uur naar bed

We hopen dat deze tips jullie helpen met de fijne overgang naar de zomertijd. 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank