bzpc 2

Heren BZ&PC rekenen af met de treffers

De waterpoloheren van BZ&PC hebben afgelopen zaterdag opnieuw drie punten meegenomen uit een uitwedstrijd. Ditmaal regen de heren De Treffers uit Rosmalen aan de zegekar. In een fletse wedstrijd werd het krachtverschil na twee perioden duidelijk en werd er gewonnen met 8-17.
Een rommelig begin met vooral veel inzwemmende acties van De Treffers zorgde voor onnodig veel tegendoelpunten. De ploeg zonder de geschorste Luke Rijnbeek, maar met het jonge talent Bart Sterk (16) herpakte zich en kreeg de overhand op het conditioneel zwakkere Rosmalen.

Een toverbal van Joey Schellingerhout zorgde aan het einde van de eerste periode voor de nodige beroering. Een schot vanaf eigen helft ging als een streep naar de kruising en zorgde voor een voorsprong van meerdere doelpunten.In de daaropvolgende perioden wist BZ&PC de score op te bouwen naar 8-17.

Coach Herman van Tongerloo keek met gemende gevoelens terug op de wedstrijd: “We kregen onnodig veel intikballen tegen, maar tegelijkertijd scoren we zeventien keer. Dinsdag oefenen we tegen AZC 2 om ons voor te bereiden op de volgende bekerronde en een belangrijk vierluik eind oktober, dan moeten we er staan.”

Komende zaterdag spelen de heren van BZ&PC thuis tegen De Kempvis uit Spijkenisse. De eerste bal valt om 19:30 uur in zwembad de Kuil.X