IMG_2859

Historische halve finale voor dames BZ&PC en Heren 1 neemt 3 punten mee uit IJmuiden

Zie hier de wedstrijdverslagen van de dames en heren van BZ&PC.
Heren 1 neemt 3 punten mee uit IJmuiden

Afgelopen zaterdag stond in IJmuiden de ontmoeting tussen BZ&PC Heren 1 en laagvlieger VZV op de planning. 

Het krachtsverschil was in de eerste helft van de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Met standen van 1-4 na de eerste periode en 3-9 halverwege was BZ het aan haar stand verplicht de avond met een flinke score af te sluiten.

In plaats van gas geven lieten de Bodegraafse heren echter de teugels vieren, tot groot ongenoegen van coach Herman van Tongerloo. De thuisploeg wist in het begin van de derde periode binnen 2 minuten 5 maal tot scoren te komen en bracht de stand terug naar 8-9. IJmuiden had nu voor het eerst het idee dat er iets te halen viel en zo ontstond er een ware wedstrijd.

Zo scherp als het spel van onze heren in de eerste helft was, is het hierna niet meer geworden, maar nadat Joey Schellingerhout eind derde periode de 11-13 wist binnen te schieten is de overwinning niet echt meer in gevaar geweest. Het suboptimale spel van de geel-blauwen was uiteindelijk voldoende om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Volgende week, zaterdag 7 december, speelt Heren 1 thuis de topper tegen Waterpolo Den Haag, de huidige nummer 2 van de competitie. Uiteraard zijn alle fans weer meer dan welkom om de Heren naar een overwinning te juichen. Dames 1 speelt om 19:05 in de Kuil tegen hekkensluiter Heerenveen, waarna Heren 1 de avond afsluit, beginnende om 20:25. 

Doelpunten BZ&PC: Luke Rijnbeek 5, Joey Schellingerhout 4, Rick Sandifoort 3, Luca Groenendijk 3, Henk Suur 1, Rob Peek 1, René Peek 1.

Historische halve finale voor dames BZ&PC 

In het nieuwe zwembad van Bilthoven vond weer een ontmoeting plaats tussen H.B.W. en BZ&PC uit Bodegraven. De teams hebben elkaar in de competitie al vroeg getroffen, waar BZ ruim wist te winnen met een score van 7-16. Dan lijkt het op voorhand geen probleem te moeten zijn, maar niets was minder waar. Afgelopen wedstrijd was weer een bevestiging dat de bekercompetitie altijd op zichzelf staat en dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren.

In de eerste periode leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Bodegravers. Er werd 4x gescoord en een aantal mooie reddingen van vedette Patricia den Heijer zorgde er voor dat er aan het begin van de tweede periode 1-4 op het scorebord stond. In de tweede periode wisten de geel-blauwen de voorsprong wel vast te houden, maar zagen ze H.B.W. wel dichterbij komen. In de rest van de wedstrijd stak het fysieke spel steeds meer de kop op en moest er flink worden geïncasseerd. Wat de wedstrijd echt tekende waren de arbitrale dwalingen en een onbeholpen jurytafel. Discutabele aanvallende fouten die snelle contra’s tegen veroorzaakten en matig verdedigingswerk zorgden voor een stand van 8-10 aan het eind van de derde periode.

H.B.W. wist geen enkele keer op voorsprong te komen in de wedstrijd, maar kon het ook in de vierde periode nog wel bijbenen. Kaylee Schellingerhout kreeg onterecht haar derde persoonlijke fout toebedeeld door de jurytafel, wat later in de wedstrijd nog meer een gemis zou worden. Deze man minder, plus de twee daaropvolgenden, werden sterk verdedigd. Aan de andere kant ging de bal er wel in en de marge werd weer drie doelpunten met nog anderhalve minuut te spelen. Toch werd het mede door factoren van buitenaf onnodig spannend gemaakt, waardoor 8 seconden voor tijd de gelijkmaker toch in het net viel. 

De emoties en spanningen liepen hoog op, maar er moesten strafworpen worden genomen. Kanon Schellingerhout mocht hem niet meer nemen, dus werd besloten dat achtereenvolgens Britt van Dam, Lotte Huisman, Niki Hukker, Marjolein Russchenberg en Melissa Dongelmans moesten aantreden. De eerste twee schoten werden aan beiden kanten benut, al schampte keepster Den Heijer de bal nog wel. Dat joeg H.B.W. zoveel angst aan, dat de derde en vierde strafworp compleet naast het doel gingen. Daarna wisten aanvoerster Niki Hukker en Marjolein Russchenberg het koelbloedig en verdiend af te maken. Eindstand: 15-17. 

Een reactie na de wedstrijd van de aanvoerster: “Al onze bekerduels dit seizoen zijn zwaar en tot op het laatste moment spannend geweest. Mooi om te zien hoe we elkaar onderling zijn blijven steunen, ook als het even tegen zat. We hebben onze plek in de halve finale echt verdiend.” Ook coach Jary Göbel was trots: “Wat een vechtlust van de meiden. Echt supertrots op deze kanjers! We konden de voorsprong die we snel pakten helaas niet vasthouden. Een gelijkspel zorgde voor een strafworpen serie, die we allemaal raak gooiden. Een fantastisch teamresultaat, blijven knokken tot het eind. Op naar de halve finale van de ManMeer!-Cup, na alle bekerrondes uit te hebben geloot hopen we de halve finale thuis te spelen.“

Periode standen: 1-5, 4-1, 3-4, 5-5

Strafworpen: 2-4 

Doelpunten wedstrijd: Lotte Huisman 3, Marjolein Russchenberg 3, Niki Hukker 2, Britt van Dam 2, Melissa Dongelmans 2, Kaylee Schellingerhout

Foto: Lotte Huisman (door Caroline Rijnbeek)

Ingezonden bericht

X