Koninklijke onderscheiding voor Van den Oudenrijn TimmerSelekt

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit reikte vanmiddag onder toeziend oog van burgemeester Erik van Heijningen het predicaat Hofleverancier uit aan Van den Oudenrijn TimmerSelekt.
Dit jaar viert het familiebedrijf, onder leiding van de derde generatie Van den Oudenrijn, het 100 jarig bestaan. Op het jubileumfeest verraste de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland het personeel, klanten en leveranciers met de melding dat het bedrijf de eretitel van Hofleverancier is toegekend.

 

Bodegraafse historie

Al deze 100 jaar is het moederbedrijf al gevestigd in Bodegraven. In 1922 startte Antoon van den Oudenrijn zijn eigentimmerwerkplaats aan de Mauritsstraat met zaag- en schaafwerkzaamheden. Later maakte hij vooral kisten en kratten. In 1928 verhuisde het bedrijf naar de Wilhelminastraat, waar het verder uitgroeide tot timmerfabriek-aannemersbedrijf. Er werden vooral houten kozijnen en trappen gemaakt. In 1962 nam zoon Anton. het bedrijf over, die de zaak steeds verder heeft uitgebreid. Om de productiecapaciteit nog meer te vergroten, is er eind 1989 een tweede timmerfabriek aangekocht in het Noord-Hollandse dorp Westwoud. Sinds 1995 staat de derde generatie Van den Oudenrijn aan de leiding van het familiebedrijf. Broer Toin, jong overleden, deed dat in Westwoud en Rob en Hans in het bedrijf in Bodegraven, dat inmiddels is gevestigd aan de Klipperaak.Vandaag de dag produceren en plaatsen ze vooral innovatieve houten gevelelementen, zoals kozijnen en prefab wanden.

 

Predicaat Hofleverancier

De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, net als de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn. De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit kon dit allemaal onderschrijven en mochtdaarom de onderscheiding uitreiken. Ook burgemeester Van Heijningen feliciteerde directie en personeel: “Door de jaren heen hebben veel inwoners uit Bodegraven hun brood verdiend bij Van den Oudenrijn. Nog steeds werken er ongeveer 55 mensen die vooral uit Bodegraven en omstreken komen. Dit bloeiende bedrijf is een sieraad voor onze gemeente!”

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank