vsts

VSTS Dames 1 beloont zichzelf niet

De dames van VSTS moesten afgelopen donderdag aantreden tegen US Dames 3 om de achtste competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. Ditmaal speelden de dames in sporthal ‘De Kuil’ waar op donderdag ook wordt getraind.
Coach Dennis Strang startte met Judith Terpstra op de spelverdeling, Kirsten van der Lecq en Donna Sluijs als passer/lopers, Elvira Duiven op de diagonaal, Fleur van der Laan en Carolien Verleun op het midden en Karin van Rijn als libero.

Vanaf set één dicteerde VSTS het spelletje en zo konden de dames lekker vrijuit spelen. US hield de Bodegraafse formatie nog wel bij tot halverwege de set maar had verder niks in te brengen. De servicedruk was aanwezig en zo werden er ook directe punten gescoord waarmee VSTS kon uitlopen. De passing onder leiding van Van Rijn lag prima waardoor Terpstra haar aanvalsters goed kon vinden. Van der Lecq en Sluijs maakten mooie punten en Duiven zat ook goed in de wedstrijd en benutte het diagonale blok van de tegenstander door de ballen hard rechtdoor te slaan en zo te scoren. Zo werd set één winnend afgesloten met 25-16.

Set twee

Set twee was eenzelfde verhaal. VSTS had de regie en kwam eigenlijk niet in de problemen.

Beide middens, Van der Laan en Verleun, kregen aanvalskansen genoeg en benutten deze ook. De blokkering stond goed en wat US tactisch er over heen speelde werd door Van Rijn verdedigd waardoor VSTS zelf weer de aanval kon gaan opbouwen. Ook de tweede set werd gewonnen met 25-22.

De derde set ontbrak de servicedruk en vooral de overtuiging en zo nam US de leiding over in deze wedstrijd. Coach Strang benutte in deze wedstrijd zijn wissels volop maar ook dat had niet het gewenste effect. VSTS was zoekende naar het spel van de eerste twee sets en zo speelden de dames vooral tegen zichzelf. Door een hoge foutenlast kon US deze set makkelijk winnen met 17-25.

Vuurtje

US maakte ook in set vier nog gretig gebruik van de fouten aan Bodegraafse zijde en doordat de blokkering niet meer voldeed werd het een lastig verhaal voor VSTS om deze set nog naar zich toe te trekken. US won ook set vier met 19-25 en een vijfde, beslissende set was nodig om een winnaar aan te wijzen.

Het vuurtje bij VSTS werd weer een beetje aangewakkerd en het spel verbeterde iets. Maar US werd gesterkt door de winst van afgelopen twee sets en waren niet van plan de wedstrijdwinst zomaar uit handen te geven. Er werd van speelhelft gewisseld en US stond er beter voor dan VSTS, maar de dames uit Bodegraven kwamen goed terug en zo werd het een spannend slot op deze donderdagavond. Helaas door wederom eigen fouten werd de winst weggegeven en werd de wedstrijd verloren met 2-3.

VSTS staat nu op een vijfde plek en aanstaande zaterdag reizen zij af naar IJsselstein, om het daar tegen Vives Dames 1 op te nemen. Hopelijk kunnen ze het goede spel van de eerste twee sets nu doorzetten en zo de punten mee naar huis nemen. Alle support is welkom!

Ingezonden berichtX