Lisa Solwijk – foto door OttenZien Fotografie Olaf Otten

Aan de bal! Deze keer Lisa Stolwijk van BZ&PC

De Bodegraafse Lisa Stolwijk is 24 jaar. Ze woont samen met Jeroen van der Zanden, speler van Rohda 1, en werkt bij het UMC Utrecht als online communicatie adviseur. Ze is lid van de waterpolocommissie van BZ&PC en is zo nu en dan ook coach/trainer. Tijd om eens wat vragen te stellen aan haar!
Hoe ben jij bij BZ&PC gekomen?

“Ik heb vroeger veel verschillende sporten geprobeerd, maar door mijn zwakke enkelbanden kon in eigenlijk niet echt een veldsport doen. Schoolzwemmen vond ik altijd al leuk en toen ik hoorde dat mijn nichtjes bij BZ&PC op Megaster zaten, wilde ik dat ook proberen! Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan bij BZ.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Ik heb tot nu toe 3 keer een kampioenschap mee mogen maken, wat natuurlijk best bijzonder is. Maar waar ik het meest trots op ben is dat wij toentertijd als eerste dames team van BZ&PC de promotie maakte naar de eerste klas, het een na hoogste niveau van Nederland. Dat is toch wel een primeur die me altijd bij zal blijven.”

Het seizoen is onderweg. Hoe staan jullie ervoor?

“Dit jaar hebben we een bijzondere indeling van onze competitie. De eerste klasse begon in twee poules van 8 waarbij je 1 keer tegen elke tegenstander speelde, de bovenste vier teams van de 2 poules worden vervolgens in een nieuwe poule gestopt en spelen een competitie. De onderste vier teams van de twee poules spelen ook een mini competitie. We zijn zojuist klaar met het eerste deel van de competitie en zijn helaas net aan 5e geworden. Dit betekent dat we in de onderste poule terecht zijn gekomen. Deze wedstrijden zijn nog niet gestart, maar onze doelstelling is nu kampioen van deze poule worden uiteraard!”

Ben jij een harde/gemene speelster?

“Gemeen zou ik mezelf niet noemen, hard zeker wel. Om op dit niveau mee te willen en kunnen draaien moet je denk wel hard zijn. Alle tegenstanders zijn hard, sommigen gemeen, en je wilt niet over je heen laten lopen (of zwemmen in dit geval), dus je moet wel tegenstand kunnen bieden.”

Het team: vriendinnen of collega’s?

Vriendinnen eerst daarna(ast) collega’s. We zijn een heel hecht team en doen veel aan gezelligheid. In de wedstrijden en trainingen zijn we serieus en focussen we op de sport en de samenwerking, maar daarbuiten maken we de nodige uitstapjes als vriendinnen.”

Welke onderwerpen komen vaak voorbij in de kleedkamer, voor en na de wedstrijd?

Haha dat zijn er een hoop, voor de wedstrijd hebben we meestal al een voorbespreking gehad voordat we de kleedkamer in gaan, dan proberen we ons een beetje te focussen op de wedstrijd. Daarnaast hebben we het vooral over: M&M’s, kaasstengels, uiteten/wanneer gaan we weer sushi eten, scharen, sport, nog meer eten, trainingsweekend, avondjes stappen als we verre uitwedstrijden hebben, had ik eten al gezegd?”

Persoonlijke vraag: Droom voor de toekomst?

“Nog lang gezond en fit blijven, en natuurlijk waterpolo blijven spelen met de leukste teamgenoten en nog vele mooie vakanties/reizen blijven maken!”

Favoriete club?

“BZ&PC natuurlijk.”

Favoriete speler?

“Lastig. Ik moet bekennen dat ik niet heel goed ben met de namen van waterpolospelers, maar de naam/persoon Casanova (voormalige midvoor van Italië) is mij altijd wel bij gebleven. Haalt niet uit hoeveel verdedigers bij haar lagen, zij kon altijd scoren.”

Voorzet geven of zelf scoren?

“Ik ben zelf meer van de voorzetten geven, maar af en toe een eigen doelpunt maken vind ik toch ook wel heel lekker.”

Make-up of naturel? 

“Waterproof mascara haha. Basis make-up zit er altijd wel op. We spelen natuurlijk pas in de avond en overdag heb ik vast wel make-up op gehad, wat ik er dan ’s avonds voor de wedstrijd er niet meer af haal.”

Welke vraag mis je die je graag wilt beantwoorden?

“Geen.”

Aan wie geef jij de bal door?

“Ik geef de bal door aan Edwin van Staalduinen, de aanvoerder van het eerst team van Vriendenschaar.”

Foto: OttenZien Fotografie/ Olaf Otten

X