BZ&PC neemt afscheid van legendarisch zwembad

blank

Afgelopen zaterdag verhuisde de Bodegraafse Zwem & Polo Club (BZ&PC) tezamen met een grote groep vrijwilligers de inventaris van het oude naar het nieuwe zwembad de Kuil. BZ&PC neemt daarmee afscheid van een zeer bijzonder zwembad vol herinneringen.

blank


Zwembad de Kuil werd officieel geopend in 1970 en bood 50 jaar dienst aan de grootste Bodegraafse zwemsportvereniging. In die periode maakte menig Bodegraver mooie momenten mee in De Kuil, niet alleen tijdens de zwemlessen, het recreatiezwemmen, maar ook tijdens de verenigingsactiviteiten.

Het zwembad en BZ&PC behaalden in die periode meermaals het nationale nieuws. Zo was BZ&PC veelvuldig gastheer van interlands in het waterpolo en bereikte het in een ‘kolkende Kuil’ de hoofdklasse, het hoogste niveau in het waterpolo. Het zwembad was alom berucht vanwege haar compacte bouw met tribunes dicht op het zwembad, wat ervoor zorgde dat tegenstanders niet graag in De Kuil speelden.

blank

Naast het (top)waterpolo, werden ook grote prestaties bereikt door het synchroonzwemmen en wedstrijdzwemmen. Zo groeiden de synchroonzwemsters – de afdeling die in 1984 werd opgericht – door naar nationaal niveau, werd menig clubrecord uit de boeken gezwommen door de topzwemmers en leverde BZ&PC enkele Nederlands (jeugd)kampioenen af in het (para)-topzwemmen.  Tegelijkertijd was het ‘Theathre of Dreams’ – zoals het zwembad in de laatste jaren genoemd werd – een plek waar niet alleen prestatie, maar ook plezier een belangrijke rol vervulde.

Vele uren hebben de zwemmers van BZ&PC doorgebracht in het bad én in het clubhuis van de vereniging. Menig feest werd gegeven in het clubhuis ‘De Zwamkuil’ en ‘De Basis’. Eerst aan de Koninginneweg en vervolgens enkele verhuizingen op het terrein van het sportcentrum zelf. Het clubhuis was al die tijd de bindende factor van de vereniging die het vandaag de dag is.

blank

Afgelopen zaterdag kwam er een einde aan 50 jaar historie, zo’n 25 vrijwilligers verhuisden de club over naar het nieuwe zwembad gebouwd op dezelfde locatie. Op deze locatie gaat een langgekoesterde wens in vervulling, een nieuwe verenigingsruimte aan het wedstrijdbad. Een nieuw tijdperk dringt zich voor BZ&PC aan, maar de herinneringen leven voort.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank