Dames 1 van BZ&PC wint en blijft thuis ongeslagen

blank

In zwembad De Kuil kon uitdager Zwemvereniging Utrecht de Bodegraafse waterpolodames zaterdag geen pootje lichten. BZ&PC won met 8-3 (periodestanden 1-1, 3-1, 3-1, 1-0). BZ&PC Dames 1 won hierdoor al haar thuiswedstrijden dit seizoen. In eigen bad bleef de koploper van de Tweede Klasse alle elf duels ongeslagen. Een unieke prestatie.

blank


De bezoekers uit de Domstad hadden anderhalve periode hoop op een stunt. BZ keek in die fase tweemaal tegen een kleine achterstand aan, 0-1 en 1-2. Het bleek valse hoop. Geïnspireerd door het vele publiek, en met name door de E jeugd, raakte Jennifer den Besten ‘on fire’. Met drie opeenvolgende treffers boog zij de stand halverwege de wedstrijd om naar 4-2. Het verzet van de nummer vijf op de ranglijst was gebroken. De tempoversnelling van BZ&PC kon vastgehouden worden en de score werd verder uitgebouw naar uiteindelijk 8-3. De twintigste! winst van de equipe van coach Ton Kloosterman kon bijgeschreven worden.
“We begonnen wat slapjes”, reageert hij. “We hadden goede kansen, maar we scoorden niet. Nog niet. Na een kleine tactische aanpassing ging het daarna een stuk beter. We werden feller en na de hattrick van Jennifer namen we het initiatief over en vond ik ons echt beter. Gaaf dat er vanavond zoveel supporters waren. We realiseerden ons dat het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was. Pas halverwege september kunnen we weer voor eigen publiek spelen. Dan wel in de Eerste Klasse, want die promotie dwongen we een paar weken geleden al af. Volgende week spelen we nog één keer. We gaan naar Doetinchem om daar onze beste wedstrijd van het seizoen te spelen”, besluit hij met een knipoog.

Als BZ wint van de Nieuwe Doetinchemse Dolfijn zijn ze kampioen. In zwembad Rozengaarde valt om 19:45 uur de eerste bal in het water.

Zaterdag 1 april
BZ&PC – Zwemvereniging Utrecht: 8-3
Periodestanden: 1-1, 3-1, 3-1, 1-0
Doelpunten BZ&PC: Jennifer den Besten 3, Gaby Hukker, Kim de Vor, Niki Hukker, Suzan Kaynar.
Saves keepster Patricia den Heijer: 5
blank
Een hattrick voor Jennifer den Besten (archieffoto OttenZien Fotografie)

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie