Erin de Jong actief op Nationale Miniorendag

De Nationale Minioren Dag wordt jaarlijks eind september georganiseerd voor de beste 180 minioren zwemmers van Nederland. Op basis van de Minioren ranglijsten worden per leeftijdsgroep de beste 30 zwemmers en zwemsters uitgenodigd voor een sportieve dag. Zo mocht ook de Bodegraafse Erin de Jong deelnemen. 




Er was onder andere een clinic van jonge topsporters. Ook voor de ouders en trainers is er een actief en informatief programma in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

Nog niet eerder deed zo’n jong talent van BZ&PC mee aan een Miniorendag, Erin heeft deze prestatie verricht op 7 jarige leeftijd (minioren 2). Erin heeft dit weten te bereiken door in haar leeftijd categorie ( Minioren 2 , 7 jarigen) landelijke resultaten te bereiken. Zo vallen de resultaten op van de 100 meter vrij zwemmen in het 25 meter en 50 meter bad. Ze werd hier allebei eerste.

BZ&PC

Erin traint met plezier 4x in de week bij BZ&PC (Bodegraafse Zwem en Polo Club) onder leiding van o.a. Rob Lina. Erin vertelde op school tijdens een werkstuk dat ze over 10 jaar met de Olympische Spelen wil meedoen. Ze mocht ook op de foto met de Nederlandse zwemkoningin Ranomi Kromowidjojo, die in het zwembad was voor de FINA Swimming World Cup.

Erin werd deze dag begeleid door moeder Aranea en zwemtrainer Rob Lina. Ook voor hen waren diverse workshops waar onder andere werd verteld hoe je met zulke jonge kinderen om moet gaan om op een verantwoordelijke manier te trainen en te begeleiden.
Ze kreeg trainingen om onder andere haar spieren-spanning te regelen (om zodoende een betere zwemslag te kunnen maken) en haar stabiliteit te verbeteren.

Note: Spaar je energie voor de zwembeweging en verspil die niet door alle spieren aan te spannen.

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank