Heren BZ&PC naar kwartfinale beker

De waterpoloheren van BZ&PC zijn erin geslaagd de kwartfinale beker te bereiken. In een uitwedstrijd bij eersteklasser VZV brachten de Bodegravers de IJmuidenaren de grootste thuisnederlaag van het seizoen toe, het werd 7-11. Een verre van fitte selectie en zonder de afwezige Luke Rijnbeek reisde onder leiding van Herman van Tongerloo en Tjeerd Schaafsma af naar IJmuiden en kwam via een flitsende goal van Stefan Sterk op 0-1 voorsprong. Vandaaruit ging de wedstrijd gelijk op en stond het halverwege de tweede periode 4-4.




BZ&PC wist het gaatje te slaan mede door treffers van de goed spelende Wesley Roos én Joey Schellingerhout bouwde de voorsprong uit naar 4-7. Op 5-9 kreeg BZ&PC meermaals de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar verzuimde. Even leek VZV terug in de wedstrijd te komen, maar BZ-keeper Robin Nieuwhof kwam met enkele reddingen sterk voor de dag. BZ&PC liep uit naar 7-11 en bereikt net als vorig jaar de kwartfinale.

Herman van Tongerloo keek tevreden terug op de wedstrijd ”VZV was verdedigend te fanatiek in haar tactiek waardoor ze veel ruimte lieten. We wisten van deze ruimte gebruik te maken. Natuurlijk blijven er verbeterpunten, maar in bekercompetitie telt maar 1 ding, winnen. Op naar de kwartfinale.”

Maandag volgt de loting op het bondsbureau. BZ&PC is de enig over gebleven ploeg uit het westen en zal zich opmaken voor een topduel op 12 januari a.s. de ploegen in de kwartfinale zijn:

  1. BZ&PC
  2. OZ&PC (Oldenzaal)
  3. Zeeuwse Kust (Vlissingen)
  4. Neptunia (Sneek)
  5. PSV (Eindhoven)
  6. VZC (Veenendaal)
  7. De Linge (Gorinchem)
  8. AquaNovio (Nijmegen)

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank