Jeugd BZ&PC helpt waterpoloheren uit de brand

Afgelopen zaterdag namen de heren van BZ&PC het op tegen Z&PC de Wiekslag uit Alblasserdam. De middenmoter kon een lastige uitwedstrijd worden gezien de bezetting binnen de vereniging. Uiteindelijk kwam de Bodegraafse equipe geen moment echt in gevaar en sleepte de 6-9 overwinning binnen.




Na een tamme eerste periode, gaf De Wiekslag de kans op een overwinning al snel uit handen. Twee kolossale fouten zorgden voor een 1-3 voorsprong voor de Bodegravers. Een voorsprong die de ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo niet meer uit handen gaf. De Wiekslag mocht in de laatste minuten even ruiken aan een spannende slotfase, nadat BZ&PC de beslissende strafworp miste, maar in gevaar kwam BZ&PC niet meer. De jonge Stefan Sterk gooide het duel in het slot. Iets dat al veel eerder had moeten gebeuren.

‘’We maken maar 1 van de 9 overtal situaties en dat is belabberd slecht, maak hier de helft meer van, dan is de wedstrijd na twee periodes beslist. We geven De Wiekslag nog hoop en een teken van leven, dat zou op dit niveau niet moeten. Dat moet volgende week anders, ook qua bezetting.’’

Van Tongerloo doelt daarmee op de perikelen die de Heren hebben. Heren 1,2,3 en 4 zouden op papier met 7 spelers zonder jeugd moeten spelen, wat inhoudt dat er geen wissels waren. Dankzij de jeugd konden er volwaardige teams op pad. ‘’Het is een puzzel die wekelijks moeilijker wordt. Blessures, afwezigen en soms een schorsing, zijn momenteel het grootste probleem. We kunnen de tweede plek vasthouden, maar de moeilijkste wedstrijden moeten nog komen’’.

Volgende week speelt de ploeg tegen JAWS uit Amsterdam, dan hoopt van Tongerloo weer op een enigszins complete selectie. De ploeg speelt voor het eerst sinds half december weer thuis, wat extra mogelijkheden geeft. De eerste bal valt om 20:45 uur in het water.

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank