De nieuwe aanwinsten voor BZ&PC

Nieuwe aanwinsten voor damesselectie BZ&PC

De damesselectie van BZ&PC mag zich gelukkig prijzen met twee nieuwe aanwinsten voor het nieuwe seizoen. Kaylee Schellingerhout (22) en Noah Boswinkel (30) komen vanaf heden uit voor de Bodegraafse equipe.
Schellingerhout begon haar carrière in de jeugd van het Alphense ‘AZC’, waarna ze een overstap naar Widex GZC Donk (Gouda) maakte. Een korte tussenstop bij Cheltenham (CSWP, England) bracht de Alphense veel goeds. Schellingerhout ziet er naar uit om voor BZ&PC uit te komen: ”De club heeft een bijzondere cultuur, daar zijn er maar weinig van in Nederland. Het voelt hier écht als thuiskomen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met deze groep meiden het beste uit onszelf te halen”.

Naast Schellingerhout zal ook Noah Boswinkel de selectie versterken en wel van achteruit. De keepster met een bak vol ervaring begon op 4-jarige leeftijd bij Widex GZC Donk (Gouda) en speelde daar 15 jaar vol plezier. Boswinkel groeide uit tot hoofdklasse keepster en kwam uit voor de nationale jeugdselecties. Na een sabatical en plezierig waterpolo bij BZ&PC Dames 4, versterkt ze nu de Bodegraafse hoofdmacht. ”Terug in het doel van een eerste team is even wennen maar bovenal genieten. Samen met deze enthousiaste groep zijn we tot mooie prestaties in staat. Laat het seizoen maar beginnen” aldus Boswinkel.

Coach Ton Kloosterman is blij met de versterkingen: ”Vorig seizoen stopten twee speelsters, waardoor we op zoek moesten naar vervanging. Dat zijn Kaylee en Noah geworden. Met deze versterkingen kunnen we ons nu echt focussen op onze gezamenlijke ambitie. We zijn er klaar voor.”

Beide dames maakten zaterdag voor het eerst hun opwachting in thuisbad De Kuil, al werd het daadwerkelijk meespelen van Schellingerhout nog even uitgesteld. In de eerste ronde van de ManMeer!-Cup won de Bodegraafse equipe eenvoudig van VZ&PC. BZ was oppermachtig en in een eenzijdig duel kon de ploeg uit Vriezenveen een monsterscore niet voorkomen. Het werd 27-2 en daarmee is de ploeg van Schellingerhout en Boswinkel door naar de volgende ronde.X