Nieuwe hoofdtrainers bij Heren BZ&PC 

Herman van Tongerloo en Tjeerd Schaafsma zijn aankomend seizoen aangesteld als de nieuwe trainers van BZ&PC. De Bodegraafse tweede klasser heeft hiermee het begeleidingsteam voor de herenselectie van volgend seizoen rond.




Herman van Tongerloo is geen onbekende voor BZ&PC. De oud-speler was als trainer/coach tussen 1995 en 2005 verantwoordelijk voor de hoogtijdagen van het Bodegraafse waterpolo. De club speelde met voornamelijk eigen spelers een aantal jaar in de hoofdklasse.

Daarnaast was van Tongerloo tussen 2014 en 2016 eveneens verantwoordelijk voor de herenselectie (samen met Jary Göbel) met als hoogtepunt de bekerwinst (ManMeer!-Cup) in 2016. Met een duidelijk beleid en een goede organisatie ziet BZ&PC kansen om de aansluiting van de jeugd een definitief gestalte te geven. Tjeerd Schaafsma, mede-hoofdtrainer heeft dit onderkent.

Tjeerd is eveneens al lang betrokken bij de Bodegraafse vereniging, zo was hij in het afgelopen seizoen actief bij de jeugd- en herenselectie. Hierdoor weet hij als geen ander waar de wensen en behoeften van de huidige groep liggen. Het tweetal kent elkaar en de club al tientallen jaren, wat een goede basis biedt voor de toekomst. Het duo zal gecomplementeerd worden door teammanager Rogier van Veen, welke na een Spaans waterpolo avontuur weer beschikbaar is.
Waterpolovoorzitter Ellen Peek heeft vertrouwen in een goede samenwerking. “Herman en Tjeerd passen goed bij BZ&PC. Ze kennen de club en zijn ook goed op elkaar ingespeeld. Met dit duo gaan we de weg omhoog een verder vervolg geven en kijken hoever deze weg reikt.”

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie