Synchroonzwemsters BZ&PC zwemmen op de Synchrobeat en NK Vrije Combinatie

blank

Het weekend van 16 en 17 juni heeft BZ&PC met een groep van vijfentwintig synchroonzwemsters deelgenomen aan de Synchrobeat en NK vrije combinatie. Deze vond dit jaar plaats in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander te Hoofddorp. De Synchrobeat is de NK voor synchroonzwemsters onder de 12 jaar (AGE I) en onder de 15 jaar (AGE II). De NK Vrije Combinatie is een uitvoeringenwedstrijd welke bestaat uit maximaal tien zwemsters die een choreografie-combinatie maken van de onderdelen solo’s, duetten, trio’s en ploegen, deze choreografie is volledig vrij.

blank


Op zaterdag zwommen eerst de meiden van de AGE I en de meiden van de AGE II een figuren wedstrijd. De resultaten van deze figuren wedstrijd bepaalden of deze meiden op zondag hun uitvoeringen mochten zwemmen. Voor AGE I zwommen: Felicia Leemburg, Megan Amling, Lieke van Leeuwen, Josefien Beuk, Feline Ewalds, Maud Straver en Isabel van den Hoeven. Zij mochten op zondag als ploeg uitkomen tijdens de AGE I uitvoeringen. Het deelnemersveld voor de duetten was helaas net te hoog gegrepen voor het AGE I duet van BZ&PC (Felicia en Megan), voor hun geen finaleplek op zondag, ze werden dertiende. Daarom mochten ze hun uitvoering wel voorzwemmen op zondag.

Voor de AGE II zwommen: Marije Koot, Maaike van Vliet, Elza van Vliet, Charlotte Leemburg, Daniëlle Verleun, Sanne Baars, Jente Doornhein, en Jasmijn van Beijnum. Het punten aantal dat zij behaalden was niet voldoende, zij mochten op zondag helaas geen uitvoering laten zien.

De zaterdag werd afgesloten met de NK vrije combinatie. Voor de Combo geldt geen voorronde, de combo van BZ&PC werd gezwommen door: Sophie Ngan, Lotte Bot, Anna Verdouw, Sabine van Oossanen, Nikki Doornhein, Yasmine van der Weide, Maartje van der Laan, Anouk Baars, Emma Verdouw en Gerianne Koot. Op de muziek ‘Jackson 5’ werd het puntenaantal van 56,8000 bij elkaar gezwommen en behaalden ze de twaalfde plaats van Nederland. De ploeg van AGE I mocht op zaterdag zwemmen en hun choreografie laten zien. De AGE I zwom op de muziek ‘Can’t stop the feeling’ 44,6333 punten bij elkaar en behaalde daarmee de tiende plaats van Nederland.

Het AGE I duet mocht voorzwemmen en opende hiermee de uitvoeringen wedstrijd van de AGE I duetten. De synchroonzwemsters uit de bovenbouw zwemmen volgde week nog een limitetenwedstrijd waarmee ze al een limiet voor volgend seizoen kunnen halen en op 30 juni zwemmen alle synchroonzwemsters nog een jubileumshow. Daarna kunnen ook zij gaan genieten van hun welverdiende vakantie.

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank