Winst voor dames BZ, heren spelen gelijk

Afgelopen zaterdag mocht het Eerste Damesteam aantreden in Zoetermeer tegen SG WZC 1. Op voorhand een spannende pot omdat beide teams flink verjongd zijn. Echt spannend werd het alleen niet. Dankzij deze nette overwinning van 5-9, staat de Bodegraafse equipe nu op de vierde plek. De dames van BZ begonnen voortvarend en kwamen al snel met 2-0 voor.

Via een schot van Jennifer den Besten en een intik bal van Gaby de Wit was daarmee de toon meteen gezet. Het bleef met de nieuwe samenstelling nog even zoeken, waardoor een aantal man meer situaties niet werden bekroond met een doelpunt. Toch wist Kaylee Schellingerhout nog twee keer met prachtige ballen het net te vinden. Zoetermeer bleef wel in de achtervolging, waardoor het halverwege de wedstrijd 2-4 stond voor BZ&PC.
Daarna kwam WZC nog even dichtbij tot 4-5. Maar een goed uitgespeelde manmeer situatie van Nicole van Jaarsveld, counters van wederom Jennifer en midvoor goals van Kaylee zetten de teller op 9. Met nog drie minuten op de klok wist Zoetermeer nog eenmaal te scoren. Eindstand: 5-9.

Waar de dames goed aan de wedstrijd begonnen was dat bij de heren niet het geval. Uit bij Haerlem stond het eind van de 1e periode met 4-0 achter. Via Rob Peek en Jari Krijgsman vocht BZ zich terug in de wedstrijd, 4-2. Het gat van 2 goals bleef tot begin 3e periode waarna de thuisploeg op 8-4 kwam. Het leek een lastig karwei te worden voor de Bodegravers. Daar dachten de spelers anders over. Middels 2 strafworpen en het benutten van 2 manmeer situaties kwam het terug in de wedstrijd tot 9-8. In de laatste periode kwam het via Luke Rijnbeek langszij en Henk Suur maakte zelfs de 9-10. In de laatste minuut werd het toch nog 10-10.

Na een kort break is op zaterdag 5 november 2022 Super Saturday bij BZ&PC. Naast dames 1 en heren 1 spelen ook de 2e teams thuis. Dit wordt gevolgd met een Super leuk feestje in het clubhuis. Toegang is gratis en iedereen is welkom!