Bodegraafse Willemijn May
 presenteert binnenkort nieuwe single ‘Travelling Light’

Na een jaar vol losse optredens, schoolexamens, studie van de Engelse taal in Amerika en werken met een team van writers van DWB Music in Engeland, is op 25 januari de release van ‘Travelling Light’, de nieuwe single van Willemijn May. “Het is anders maar wel echt wie ik, Willemijn May, ben.”
In 2014 maakte muziekminnend Nederland voor het eerst kennis met singer songwriter Willemijn May. In dat jaar kwam ze gelijk uit met de twee singles ‘Fire’ en ‘Guide me home’. Die liedjes werden goed ontvangen en het leverde haar de titel Radio 2 talent op. Ze was regelmatig te horen in interviews op de radio, had vaak optredens en kreeg er vele nieuwe fans bij. In januari 2015 deed Willemijn May een los project met Stef Classens, de winnaar van het programma ‘De beste singer-songwriter’, dat resulteerde in het liedje ‘I Will Fall’. Daarna moesten de fans een jaar wachten op de nieuwe single ‘Travelling Light’.

Werken met succesvol DWB Music Na vele losse optredens in het voorjaar van 2015 deed Willemijn examen, waarna ze een vakantiereis maakte naar Amerika om intensief Engels te studeren. Eenmaal terug in Nederland werd ze uitgenodigd om naar Engeland te komen om daar met een team van songwriters van DWB Music aan de slag te gaan. Dit team was onder de indruk van haar stem en van haar capaciteiten als songwriter en wilde graag met haar werken. Willemijn schreef al een aantal songs in de basis thuis op de piano, werkte ze daarna in een aantal songwrite sessies in Engeland verder uit. Dat deed ze voornamelijk met producer and songwriter Paul Drew, en violiste en songwriter Ellie Wyatt. Dit resulteerde in een aantal goede songs.

Vier nieuwe songsOmdat Willemijn graag Paul Drew de productie van de songs wilde laten doen werd besloten om hem naar Nederland te halen. In december 2015 doken Willemijn en haar band samen met Paul Drew de studio in om een viertal nieuwe songs op te nemen. Door haar reizen deed ze inspiratie op, door het werken met DWB Music verbeterde ze haar songwriter skills. “Ik had een fantastische klik met de mensen in Engeland.”

“Ik wil graag entertainen”Op 25 januari is de release van ‘Travelling Light’, een van de vier songs die als nieuwe single uitgebracht wordt compleet met clip. “Nu zien wat het publiek ervan vindt. Met wat meer pop en wat minder folk is het anders dan voorheen, maar wel echt wie ik, Willemijn, ben.” Haar band is ook wat groter geworden, meer vocals en een extra gitaar. “Ik wil graag entertainen.” Dat belooft wat voor de toekomst die ze helemaal aan haar passie en talent kan wijden.

Willemijn

Persbericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie