Bodegraven en Haastrecht in evenwicht

Bodegraven trof in de aanloop naar de eerste derby van het seizoen op eigen veld het stugge Haastrecht. Die ploeg draait dit seizoen nog wat moeizaam in de 3e klasse maar kan net als andere seizoenen rekenen op een vlijmscherpe counter via behendige buitenspelers. Bodegraven speelde niet zijn sterkste wedstrijd van het seizoen. Het moest het doen zonder de geschorste aanjager Martijn Bakker en Midas Ruting werd met het oog op de derby gespaard vanwege knieklachten. Beide ploegen wisten in het eerste bedrijf niet tot scoren te komen, al kregen ze allebei wel wat kleine kansjes. De eerste echte grote kans van de wedstrijd leverde in de tweede helft wel meteen een doelpunt op. Hiervoor moesten de toeschouwers wel wachten tot de 68ste minuut. Het doelpunt van Fahad al Badri was er wel een van grote schoonheid. Hij pegelde de bal met links van een meter op 15 diagonaal in de kruising. Lang kon Bodegraven niet genieten van de voorsprong toen een vrije trap door een attente Haastrecht-speler werd gepromoveerd tot doelpunt. Zowel Bodegraven als Haastrecht kregen vervolgens nog een kans om de volle 3 punten te pakken, maar slaagde daar niet in. Zo bleef Bodegraven steken op een 1-1 gelijkspel en staat het op de ranglijst nu op de 5 plaats.

Bodegraven heeft 14 punten, evenveel als buurman ESTO. Komende week staat de derby op het programma, aftrap op de Kievietsheuvel is om 14.00 uur.