Groeneweg te sterk voor RVC in doelpuntrijke wedstrijd

Op zondag 8 november moest RVC afreizen naar het nabijgelegen Zevenhuizen voor de wedstrijd tegen Groeneweg. Beide ploegen hadden elkaar in het vizier op de ranglijst, waardoor dit opnieuw een belangrijk duel was in de tweede klasse.
Groeneweg begon overheersend aan de wedstrijd. De thuisploeg liet de bal makkelijk rondgaan en RVC was zoekende naar de beste oplossing hiervoor. Echter voordat er een strijdplan gesmede was moesten de Reeuwijkers al tegen een achterstand aankijken. RVC verdediger Erik van Velzen kon de bal niet op tijd wegwerken waardoor de razende snelle Groeneweg spits Grootscholten alleen op doelman Van Leeuwen af kon en niet faalde. RVC kwam na de tegenslag iets beter in de wedstrijd en zorgde niet lang na de tegentreffer voor de gelijkmaker. Een corner van Robin Stolwijk belandde op het hoofd van broertje Frank die onhoudbaar binnen kopte. Met de gelijkmaker kwam ook het wedstrijd beeld gelijk over en lag de wedstrijd nog helemaal open. Het was RVC spits Erik van Zoest die de gasten voor het eerst op voorsprong zetten door de voorzet van Thomas van der Poel goed in te koppen. RVC kon hierna niet door drukken en hierdoor werd Groeneweg in veel gevallen weer de gevaarlijkste ploeg. Het publiek hoefde zich ook in deze periode niet te vervelen want na een half uur spelen bracht Groeneweg al de 2-2 op het scorebord. Nog voor rust kwam Groeneweg opnieuw langszij doordat zij spits Grootscholten vanuit een achter bal konden lanceren en de RVC verdediging een steek liet vallen. De ruststand viel dus uit in het voordeel van Groeneweg, 3-2.
RVC startte de tweede helft scherp en trachtte de druk op de thuisploeg op te voeren. Na zo’n 5 minuten spelen was het dan ook meteen raak. Het recept van de eerst Reeuwijkse treffer werd herhaald, waardoor opnieuw Frank Stolwijk kon inkoppen, op aangeven van Robin Stolwijk. De spanning was met de 3-3 weer helemaal terug in de wedstrijd en beide ploegen maakte nog volop aanspraak op de overwinning. Het doelpunt had aan beide kanten kunnen vallen, maar uiteindelijk trok Groeneweg aan het langste eind. Na eerder een bal op de lat was RVC al goed weggekomen, maar uit een vrije trap nabij het zestien meter gebied wist Groeneweg op een bevrijdende 4-3 te komen. RVC probeerde het nog wel, maar kwam wist bijna niet door de stugge verdediging te breken. Doordat Groeneweg in de counter constant gevaarlijk bleef zat de spanning tot de laatste seconden in de wedstrijd, maar Groeneweg mocht zich hierna de winnaar noemen. Door deze nederlaag voor RVC zien zij Groeneweg langszij komen op de ranglijst.