Bodegraven komt tekort tegen Antibarbari

Bodegraven is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd van 2016 winnend af te sluiten. De ploeg legde een goede eerste helft op de mat tegen de nummer 3 van de ranglijst maar keek na 45 minuten wel tegen een 2-1 achterstand aan. Na rust had Bodegraven kon Bodegraven geen vuist maken en zag het de Rotterdammers vlak voor tijd nog scoren.

Bodegraven zag de eerste 2 competitiewedstrijden van 2016 afgelast worden en speelde daarom afgelopen zondag tijdens een inhaalweekend pas zijn eerste officiële wedstrijd van het jaar. De ploeg opende goed tegen het verassende hoog geklasseerde Antibarbari. Het veldspel was bij vlagen goed verzorgd en wanneer de aanvallers konden worden weggestuurd leverde dit een aantal keer gevaar op. Antibarbari was met name in de omschakeling levensgevaarlijk. Dit leverde een aantal maal hachelijke momenten op voor de Bodegraafse defensie. Het eerste doelpunt van de bezoekers kwam dan ook uit een corner na een snelle counter. Een Rotterdamse speler verlengde de corner richting de tweede paal waar zowel doelman Marco Vonk als speler Martijn Bakker de bal niet uit het doel wisten te houden.

Bodegraven liet zich niet van de leg brengen en was snel dichtbij de 1-1, Frank Veelenturf wist in kansrijke positie echter niet tot scoren te komen. Na een half uur spelen lukte dat Ilias Hadi wel. Hij werd door een puntgave steekbal van Martijn Bakker diep gestuurd en bleef oog in oog met de Rotterdamse doelman kalm, 1-1. Die stand leek ook de ruststand te worden maar Antibarbari wist toch nog toe te slaan voor de theepauze. Wederom werd Bodegraven verrast bij een dood spelmoment. Een vrije trap van de zijkant werd tot ieders verassing op doel geschoten. De bal belandde op de lat en vloog een aantal meter de lucht in. Eenmaal weer geland was een Rotterdamse aanval het meest attent, hij wist het leder tegen de touwen te werken.

Na rust hadden beide ploegen moeite om het niveau van de eerste helft te evenaren. Bodegraven leek bovendien conditioneel niet meer in staat om de Rotterdamse muur te breken. De grootste kansen waren dan ook voor de bezoekers, echter vonden zij een aantal maal doelman Marco Vonk op hun weg. 3 minuten voor het laatste fluitsignaal gooide een rappe counter van Antibarbari de wedstrijd alsnog op slot.

Eindstand 1-3 en Bodegraven moet zich inmiddels flinke zorgen gaan maken. Het gat met de nacompetitie plekken is nog maar 1 punt, wel heeft Bodegraven nog een wedstrijd in te halen. Komende week staat er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor Bodegraven. Nummer 13 Stolwijk komt op bezoek, deze ploeg heeft 7 punten minder als Bodegraven. Winst zou Bodegraven wat lucht kunnen geven, een nederlaag brengt de ploeg echter in serieuze degradatieproblemen.