Bodegraven speelt gelijk tegen ASW

Bodegraven heeft afgelopen zondag zichzelf geen goede dienst bewezen door in de slotfase van de wedstrijd tegen hekkensluiter ASW een 3-2 voorsprong weg te geven. De gasten uit Waddinxveen scoorden in de 87ste minuut de gelijkmaker en stapten met een beter gevoel het veld af dan de thuisploeg.

De gastheren opende sterk tegen ASW, waar in de heenwedstrijd met maar liefst 0-4 van werd gewonnen. Hoewel het veldoverwicht in de eerste tien minuten nog niet resulteerde in een uitgespeelde kans, was Fahad al Badri wel dichtbij toen hij zijn vrije trap knap gered zag worden door de Waddinxveense doelman. Na ruim een kwartier spelen beloonde Bodegraven zichzelf wel. Linkshalf Randy Zaal was mee naar voren geslopen en zag daar Saad el Boutaybi in de ‘zestien’ zichzelf ontdoen van twee verdedigers om de bal vervolgens panklaar bij de linker van Zaal te bezorgen. Zaal diende het leer enkel nog in het lege doel te verwerken, 1-0. Nog voordat de het scorebord echter was bijgewerkt tot 1-0 was de voorsprong alweer verdwenen. Een diepe bal verraste de Bodegraafse verdediging waarna de spits van ASW de uitgekomen doelman Marco Vonk wist te verschalken, 1-1. Bodegraven leek even van slag maar stelde binnen 10 minuten weer orde op zaken. Na wat gerommel voor het doel van ASW dook ineens rechtsback Marco van Zaanen op, die tussen een aantal verdedigers en teamgenoten de bal hard achter de kansloze doelman van ASW wist te schieten.

Na rust was van een overwicht van Bodegraven niet veel meer te merken. Een gedreven ASW knokte voor elke bal, en zag Bodegraven steeds vermoeider raken. Dit resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker voor de bezoekers. Echt doordrukken kon ASW vervolgens ook niet, waardoor Bodegraven weer wat beter in de wedstrijd wist te komen. Een kwartier voor het einde van wedstrijd leek Ilias Hadi de gevierde man te worden bij Bodegraven. Hij stond op de juiste plek om een voorzet van de rechterflank tegen de touwen te werken. 3 minuten voor het verstrijken van de 90ste minuut wist ASW voor de derde maal deze middag terug te komen van een achterstand. De snelle linksbuiten wist Tony Rietveld te passeren, vervolgens Fahad al Badri uit te kappen en daarna ook nog eens een volledig vrijstaande spits te vinden, die van dichtbij geen moeite had om doelman Vonk te passeren, 3-3. Fahad al Badri was in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog dichtbij de 4-3, maar hij zag zijn vrije trap via de onderkant van de lat net voor de doellijn het veld terug in stuiteren.

Zo verzuimt Bodegraven dus afstand te nemen van de onderste 4 plaatsen op de ranglijst. Komende week moet de ploeg op bezoek bij titelkandidaat Oliveo. Tegen formatie uit Pijnacker werd eerder dit seizoen nipt met 2-1 verloren op eigen veld.