bz-zmeer

BZ&PC naar 3e ronde beker!

In de tweede ronde van de beker is het BZ gelukt om bij derdeklasser de Meer uit Culemborg met overtuigende cijfers te winnen De Bodegraafse formatie won met 8-17.
BZ startte de eerste periode moeizaam. Door het slappe spel van de Bodegravers en een aantal onverwachte acties van de thuisploeg kon de Meer na de eerste periode een onverwachte score van 4-3 op het scorebord noteren. 

Na de slechte start lukte het BZ om in de tweede periode het verschil te maken. Dankzij een 0-5 overwinning in deze periode stond er een onoverbrugbare 4-8 score op het scorebord bij de kantwissel. Door een aantal goede contra’s en een scherper spel van de bodegravers kon het gat geslagen worden.

Dit gat bleef er in de tweede helft van de wedstrijd en werd langzamerhand uitgebouwd. Dankzij 4 goals van de goed spelende Tristan van Dam en vele doelpunten van Joey Schellingerhout kon de winst uiteindelijk gemakkelijk binnen gesleept worden. Helaas verloor het Niels van Leeuwen die met oog/neus letsel naar het ziekenhuis kon. Hij zal hopelijk over 2 weken weer beschikbaar zijn voor de selectie onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel.  Het feit dat de Meer soms nog iets terug deed zorgde voor een eindstand van 17-8. 

In de volgende ronde van de Beker mag BZ&PC op 19 december in de achtste finales thuis aantreden tegen tweedeklasser Swol uit Zwolle. Aankomend weekend speelt BZ&PC om 20:45 wederom thuis tegen nummer 6 SGHA uit Heerenveen. BZ&PC moet deze wedstrijd winnen om aansluiting te vinden bij de top van de eerste klassen.

bz-zmeer

Door: Rogier van VeenThere are no comments

Add yours

X