sintmarteennibrug

Opnieuw Sint- Maartenfeest in Nieuwerbrug

Wegens het grote succes vorig jaar heeft de organisatie besloten om de Sint-Maartenviering in Nieuwerbrug opnieuw te organiseren.
Initiatiefnemer Jolanda Hoosbeek vertelt: “ De reacties van kinderen en ouders waren zo enthousiast, en er waren in 2014 zo veel deelnemers,  dat we hebben besloten  deze nieuwe traditie voort te zetten. Door nu te vragen aan de ouders te starten in de wijk waar je woont, hopen we te voorkomen dat er dit jaar geen  huizen worden overgeslagen.”
Het Sint-Maartenfeest ook wel bekend als het lichtjesfeest wordt gevierd op woensdag 11 november. Kinderen gaan verkleed en met lampionnen langs de deuren. Waar het licht brandt in de gang mag aangebeld worden. Nadat er liedjes zijn gezongen krijgen de kinderen wat snoep of een gezonde traktatie.
Jolanda vervolgt: “Vanaf 18.30 uur kunnen de kinderen onder begeleiding van ouders vanuit de eigen wijk starten.  We proberen ook voor de veiligheid van de kinderen  het feest centraal in het dorp te houden. Dus tussen het gebied tussen de bruggen, vanaf het Wierickehuis tot en met de wijk aan de Houtwerf. Om 20.00 uur is er voor de liefhebbers een feestelijke afsluiting op het schoolplein met warme glühwein voor de ouders en limonade voor de kinderen.”
Omdat het een particulier initiatief is van een paar Nieuwerbrugse ouders wordt een vrijblijvende kleine  bijdrage voor de gemaakte kosten  zeer op prijs gesteld. Er staat een collectebus bij de partytent op het schoolplein.  Mocht er geld overblijven dan wordt dat gereserveerd voor 2016. “Want, zo zegt de organisatie: “We gaan ervan uit dat we deze leuke  traditie ook komende jaren nog met veel plezier kunnen voortzetten.”
sintmarteennibrug
Door: Silvia Wijsma

There are no comments

Add yours

X