BZ&PC verliest van Nijmegen in laatste seconde

In een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, trok Aquanovio uit Nijmegen uiteindelijk aan het langste eind. In de laatste seconde scoorde Aquanovio de 12-13 waardoor BZ&PC met lege handen bleef. De eerste periode van de wedstrijd was onrustig, beide ploegen kregen veel uitsluitingen maar deze werden niet goed afgerond.
Tristan van Dam wist de score te openen met een fraaie boogbal, waarna Ton van Jaarsveld de score verder uitbreidde naar 2-0. De voorsprong was dan ook van korte duur, door 2 uitsluitingen was de stand al vroeg in de 2e periode gelijk. De gelijke stand liep op tot 7-7, waarna BZ&PC met 3 doelpunten de grip in de wedstrijd verloor.

BZ&PC toonde in de gehele wedstrijd veel veerkracht, want het wist de score om te buigen van 7-10 tot 10-10 dankzij een slim versierde strafworp. Aqua-Novio wist de draad weer op te pakken en kwam op een 11-13 voorsprong. Ook al kon BZ&PC nog terug komen tot 13-13, een misverstand in de allerlaatste seconden, brachten een 13-14 verlies.

Volgende week spelen de mannen van BZ&PC een uitwedstrijd tegen Haarlem. De week erop is het vrij, kortom om prettig toe te leven naar de kwartfinale beker (19 dec), is winst noodzakelijk.

Dames 1 BZ&PC verliest na zware strijd
De dames van BZ&PC wisten thuis tegen MNC Dordrecht niet te winnen. De eerste periode zorgt Lotte Huisman dat MNC Dordrecht niet te veel uitloopt, zij maakt de 1-2. Tussen de partjes geeft assistent coach Rob Hukker de opdracht om meer te bewegen in de aanval. De dames gaan met deze opdracht het tweede part in en zorgen dan ook voor een actieve aanval. Al vrij snel zorgen Niki Hukker en Kim de Vor ervoor dat de stand 3-2 wordt. De tweede periode wordt afgesloten met een goal van MNC en zo staat het 3-3. De derde periode worden er veel kansen gecreëerd helaas gaan veel van deze kansen mis. Het spel wordt steeds fysieker, er vallen aan beide kanten dan ook meerdere uitsluitingen. Wederom zorgen Kim en Niki ervoor dat BZ op voorsprong blijft. MNC zorgt er in het vierde part voor dat BZ vol aan de bak moet. Als snel kijkt BZ in dit part tegen een kleine achterstand van 5-6 aan. MNC weet een man meer te benutten waardoor de stand 5-7 wordt. BZ geeft niet op en Lotte Huisman gooit de bal strak in het doel waardoor het gat weer kleiner wordt. Uiteindelijk weet MNC nogmaals te scoren en wordt eindstand 6-8. Deze wedstrijd zorgt ervoor dat BZ op een 8e plek. Volgende week staat ZV Haerlem uit op het programma, ook dit belooft weer een spannende strijd te worden!
Door: Rogier van Veen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie