CVC Reeuwijk wint drie belangrijke punten tegen DWO

Na de nederlaag vorige week tegen Hazerswoudse Boys en uitschakeling in het bekertoernooi door VVOR had de equipe van Gerard van Ruitenburg wat goed te maken in de thuiswedstrijd tegen DWO, dat met slechts drie punten minder dan CVC aan de wedstrijd begon. Van Ruitenburg kon helaas niet over al zijn spelers beschikken, daar Norbert van Keulen met knieklachten kampt, Kieran Dekkers ook nog niet helemaal fit was en Kevin van den Heuvel met griep in bed lag. Met een wat aangepaste opstelling gingen de Reeuwijkers echter nog altijd voor de volle winst.

Er werd afgetrapt op een grijze, wat koude zaterdagmiddag op sportpark de Groene Zoom. CVC Reeuwijk begon de wedstrijd sterk en vol overtuiging. Het was duidelijk dat DWO geen antwoord had op het spel van CVC Reeuwijk, dat keer op keer de aanval opzocht, en in balverlies de bal weer razendsnel veroverde. Het duurde dan ook niet lang of de Reeuwijkers mochten voor het eerst aanleggen. Een mooie steekpass van Joep van Keulen viel achter de verdediging van Jessy Leidelmeijer op stoom was. Deze nam de bal beheerst aan, en schoof de bal overtuigend achter de Zoetermeerse goalie: 1-0, de wedstrijd was nog geen zeven minuten oud. CVC ging door op het ingeslagen pad, en bleef druk uitoefenen op de defensie van DWO. Meerdere doelmogelijkheden volgden, waar helaas een aantal keer de lucht van buitenspel de Reeuwijkse aanvalsmachine deed stagneren. Na een minuut of vijfentwintig werd het aandringen van CVC wederom beloond. Na handig rommelen van Joery Castano in het strafschopgebied van DWO wist hij de bal voor te brengen. De ingelopen Gerben Schonebaum twijfelde geen moment en greep deze buitenkans aan om de 2-0 tegen de touwen te rammen. De laatste tien minuten van de eerste helft liet CVC de teugels iets vieren, en begonnen de bezoekers wat offensiever te spelen. Tot grote kansen leidde dit niet direct, doelman Rob Verwaal beleefde dan ook een betrekkelijk rustige eerste helft, op een goede kopkans van DWO na, op slag van rust.

Na rust leek de thee de Reeuwijkers wat zwaar gevallen te zijn, waar de Zoetermeerders zich juist als herboren leken te voelen. Niet veel meer dan een minuut na rust resulteerde een goede aanval van DWO, waar het niet al te veel weerstand op de weg ondervond, in de aansluitingstreffer: 2-1. Een hard gelach voor CVC, dat hiermee de hete adem van DWO in de nek voelde. Het kwartier na deze tegenvaller voor de gastheren resulteerde dan ook in onrust bij CVC, hetgeen koren op de molen voor DWO was. Er ging flink wat dreiging uit van de bezoekers, die een aantal prima kansen wisten te creëren. Gedurende de tweede helft kwam CVC weer beter in het spel, maar door de alles of niets strategie van DWO werd het een zeer interessant, sportief, schouwspel wat alle kanten op kon. Zo creerde Reeuwijk steeds meer kansen, gebruik makend van de ruimte in de verdediging van DWO. Hierbij waren Onne Sijbrandij en Gerben Schonebaum het dichtste bij een treffer, maar zagen hun schoten via de vingertoppen van de keeper tegen het aluminium van de lat uiteenspatten. DWO voerde de druk nog wat op het laatste kwartier, en was een aantal keer zeer dicht bij de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd leek hij inderdaad te vallen. Het doelpunt werd, tot frustratie van de bezoekers, afgekeurd wegens buitenspel. Het was echter uiteindelijk Reeuwijk, dat in persoon van Auke Meijers tegen de verdrukking ingroeide. In een counter van CVC kreeg hij de bal vanaf de zijkant aangespeeld in het strafschopgebied van DWO. Hier stuurde hij op stijlvolle wijze zijn tegenstander volledig het bos in, waarna hij de bal gedecideerd langs de keepers schoot, een enorme ontlading voor CVC. Niet lang hierna, floot de uitstekende scheidsrechter af, met de verlossende 3-1 op het scorebord.

‘Een sterk staaltje vechtlust van CVC’ aldus Kieran Dekkers, die ondanks dat hij niet helemaal fit was nog een half uur meespeelde. Belangrijke punten voor CVC, dat de afstand met achtervolger DWO vergroot en de afstand tot de koppositie zag teruglopen tot zes punten. Volgende week staat NSV ’46 op het programma, waar CVC weer vol voor de winst zal moeten gaan.
5C2C81FC-5619-429B-9A67-36B0D767421682D08E43-DE87-424D-BE48-7FE247F038A2

B53DEEE4-805D-4B8F-AD27-CA36824E13ECE1136776-11EA-4A18-8E46-59D4654247AA