boek3-1

Historische Kring Bodegraven brengt een nieuwe Boek “Al wie zoet naar school toe gaat”

Het 8e boek geven we dit jaar uit en daar zijn we elke keer weer trots op. Heel veel werk voor meerdere van ons en vooral van de schrijver Bert Stolwijk. Hij kwam met de idee, een boek over de geschiedenis van het Bodegraafse onderwijs, en het resultaat is er dit jaar.
Het was voor Bert heel veel speurwerk in oude archieven en gesprekken met oud en onderwijzeressen, onderwijzers en oud leerlingen.

Er heeft zich heel wat afgespeeld voordat we eind vorige eeuw in onze gemeente 5 soorten lager onderwijs op 10 locaties hadden. Een mooie prestatie dat deze onderwijs-ontwikkeling voor Bodegraven nu is gedocumenteerd ook met veel schoolfoto’s.

Namen van Bodegraafse onderwijzers als Van Andel, Bogaart en Schuling zullen velen niet weten en ook niet dat de Bodegraafse schoolmeesters meermalen waren betrokken in ruzies tussen de kerkelijke en plaatselijke overheden?

Er is gekozen voor een tocht door de historie van de scholen, waarbij sprongsgewijs vierhonderd jaar wordt overbrugd. Ook aan het onderwijs in de oorlogsjaren wordt aandacht besteed.

Een keur aan klassenfoto’s, waarop wellicht uzelf of familie en bekende nog zijn te herkennen, verlevendigen het boek.

Donderdagavond 22 okt. 20.00 uur is de presentatie in ’t Anker. Het boek is daarna ook te koop bij Primera voor € 19.95.

boek2

Door:Broos de Groot

There are no comments

Add yours

X