'Huis van Alles' na de winter in zes dorpskernen

Afgelopen maandag heeft het college van burgemeester en wethouders het voorstel gepresenteerd om na de winter in de zes kernen een ‘Huis van Alles’ te openen. Oud wethouder Wendy Verkleij opperde ooit het idee en dat is in de loop van de tijd verder uitgewerkt door het huidige bestuur.
Het ‘Huis van Alles’ biedt de ouderen een leuke dagbesteding. Ook het aanbod binnen het huis, met o.a. een bibliotheek biedt een scala aan activiteiten. Het ‘Huis van Alles dient verder voor ondersteuning om dichtbij je vertrouwde omgeving te blijven.

Daarnaast is de bedoeling om taallessen aan te bieden, voorheen gingen de statushouders naar Gouda. Nu kunnen ze alles centeren in het ‘Huis van Alles’. Een belangrijke rol is weggelegd voor SAM Welzijn en het Sociaal Team. Ieder dorp krijgt twee bekenden gezichten die het aanspreekpunt worden. Ook de Buurcoaches Bodegraven-Reeuwijk gaan een bijdrage leveren aan dit concept.

De zes locaties zijn die tussen december en april gaan starten zijn: Nieuwerbrug – Wierickerhuis, Waarder – Huiskamer van Waarder, Driebruggen – Custwijc, Reeuwijk-Brug – Bibliotheek, Reeuwijk-Dorp – De Kaag en in Bodegraven – lokalen bij de Vromade.

De financiering komt waarschijnlijk tot stand door de instanties en organisaties te combineren en met elkaar te verbinden.

 

Advertentie

Geef een reactie