IMG_5007

Interview met The BOB-slee Party organisatoren Rogier van Veen en Mike Scheerder

De 22-jarige Rogier van Veen en de 20-jarige Mike Scheerder zijn druk in de weer om alles goed voor te bereiden. Samen met vele enthousiaste vrijwilligers, waar BZ&PC bekend om staat, is het evenement in no-time uit de grond gestampt.
 

Even terug naar het begin: Waarom hebben jullie dit feest gewonnen?

Een half jaar lang heeft BZ&PC gestreden in de BOB-actie. Een landelijke actie om sportclubs en leden van deze clubs bewust te maken met de gevaren van alcohol.
Op 27 augustus tijdens de ‘’Season Opening waterpolo’’ kregen wij de cheque overhandigd, waarmee duidelijk werd dat de Bodegraafse Zwem & Polo Club (BZ&PC)1e is geworden.

 

Wat kregen jullie hiervoor?

De prijs is een groot clubfeest in samenwerking met radiozender 3FM. We kregen dan weliswaar een optreden 3FM DJ, maar op den duur bleken er meerdere haken en ogen aan te zitten. Ondanks dat zag BZ&PC het als een mooie uitdaging om op vrijdag 4 december het feest te mogen organiseren.

 

Noem eens een voorbeeld?

Het podium, een van de opleveringseisen van 3FM, is groter dan het clubhuis zelf. Hierdoor moesten we al snel uitwijken naar een andere locatie. In overleg met de SBAB, is het de parkeerplaats naast het clubhuis/zwembad geworden. Zo zijn er meer zaken die spelen, maar we houden nou eenmaal van uitdagingen.

 

Dat vergt nogal wat voorbereidingswerk? Schrokken jullie hiervan?

Mike: ‘’Eigenlijk wel ja, er komen meer dingen op je af dan gedacht. Zaken als hoeveel drank koop ik in, stroom tot aan het WC papier. Ondanks dat het een tijdrovende klus is, haalt de hele vereniging er weer nieuwe energie uit, het creëert gewoon een positieve vibe.’’

Rogier: ‘’We hebben veel informatie ingewonnen bij de organisaties van de Vakantiespelen, het KPJ tentfeest en de Helemaal Top shows. We zijn er hierdoor mede in geslaagd om in tien dagen tijd, het hele plan neer te kunnen leggen bij de gemeente. Met dank aan de snelle medewerking van de gemeente, is het gelukt om het feest alsnog dit jaar te organiseren’’

Beide heren organiseren samen het evenement, Roland Schol houdt hierbij toezicht vanuit het bestuur van BZ&PC.

 

Rogier en Mike vullen aan: ‘’Het evenement bevat vele factoren om rekening mee te houden, daarom is het prettig om samen te kunnen werken en te sparren met een ouder en meer ervaren bestuurslid. De jongeren willen bijvoorbeeld andere artiesten zien dan ouderen. Zoals het nu staat leeft het feest binnen de club. Maar je moet er nog steeds zoveel als mogelijk rekening mee houden’’.

 

Onlangs is Helemaal Top toegevoegd aan de line up, hoe hebben jullie hun kunnen strikken?

We hebben de samenwerking gezocht met PJ vanuit zijn organiserende rol bij Helemaal Top. Met tips vanuit het organiseren, het creëren van goede evenementen en de daar bijbehorende artiestenkeuze, en ja was hij uitermate geschikt om er een gezellig feest van te maken.

 

Helemaal Top is net als 3FM een grote naam, merk je dit aan de kaartverkoop ?

‘’De kaartverkoop gaat hard, in 3 weken tijd hebben we bijna 400 kaarten verkocht, voor een groot deel aan leden. Dit is stiekem meer als waarop we vooraf gehoopt hadden. In totaal kunnen we 500 mensen een onvergetelijke avond bezorgen. De kaarten zijn alleen te koop bij Shoeby Bodegraven, dus als men erbij wilt zijn moet men snel zijn’’ aldus Mike.

Wat is jullie doel van het evenement?

Mike: ‘’ De gewonnen prijs is in de oorsprong een BZ feest. Een feest waarin de afdelingen samen komen en een positieve stimulans halen om door te gaan. The BOB-slee party is echter wel een openbaar feest, iedereen is welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd’’.
‘’Met dit evenement kunnen we iets terug doen aan de Bodegraafse samenleving. Voor de inwoners creëren we op deze manier een extra evenement, maar we werken ook bijna alleen maar samen met Bodegraafse ondernemers, zo werkt BZ&PC onder meer samen met Business Partner BBD Mobiele surveillance die de veiligheid gaat waarborgen. Kontent Structures levert de tent en zorgt Peek Autoservice ervoor dat wij er warm bij zitten. Op die manier hebben we niet alleen een leuk feest, maar laten we als vereniging iets na!’’ Aldus Rogier.

 

Wat gaat er de laatste dagen nog gebeuren?

Mike ‘’De laatste hand wordt nog aan het VIP Diner gelegd. Dit is een speciaal totaal pakket waarin de sponsor een compleet verzorgde avond heeft met onder andere drankjes, toegang en een Italiaans buffet. Middels het VIP diner zorgt dit voor samenhorigheid tussen ondernemers, leden en vrijwilligers versterkt. Daarnaast spelen er nog vele andere leuke feest gerelateerde zaken, maar die houden we nog even geheim’’

 

Kortom, een Bodegraafs evenement dat je niet mag missen!

IMG_5007There are no comments

Add yours

X