Jeugdkeeper BZ&PC opgenomen in voorselectie Jong Oranje!

Voor het eerst in de geschiedenis van BZ&PC is er een keeper opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje.
Niels Zwijnenburg is nog maar 12 jaar jong, maar weet de weg naar het Nationale trainingscentrum in Zeist al aardig te vinden. De jeugdkeeper traint sinds de zomer mee bij Jong Oranje (onder 13) en kreeg afgelopen zaterdag te horen van jeugdbondscoach Zeno Reuten dat hij wordt opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje.

Op 12 december vindt de volgende selectieronde plaats waarin Niels Zwijnenburg het opneemt tegen 5 andere keepers uit Nederland. Keeperstrainer Robin Nieuwhof (tevens keeper BZ&PC Heren 1) is erg tevreden over de huidige voortgang die Niels maakt: “Het is goed om te zien dat hij ook bij de hogere leeftijden prima mee kan, maar dit biedt nog geen garantie succes. De weg is nog lang, maar dit is natuurlijk een extra stimulans voor Niels”

Niels hoopt zichzelf ooit in Oranje te zien, hij is dan ook bij alle oefen interlands van het “echte” Oranje aanwezig om te kijken hoe zijn grote voorbeeld Eelco Wagenaar (Keeper Oranje) het doet. Op een dag hoopt hij niet alleen Robin Nieuwhof zelf maar ook Eelco Wagenaar op te mogen volgen. De weg er naar toe is nog lang, maar het hebben van een droom is de basis van succes!

BZ&pc jong oranje

Door: Rogier van Veen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie