image1bz

Wedstrijdverslagen Heren en Dames 1 BZ&PC

De heren van BZ&PC hebben in de wedstrijd tegen de Zaan weer hun weg naar de aansluiting in de eerste klasse gevonden. In een spannende wedstrijd kwam BZ uiteindelijk als winnaar uit de strijd door de Zaan met 9-7 te verslaan. 
De eerste twee perioden gingen  gelijk op. In een wedstrijd waarin er aan beide kanten veel uitsluitingen vielen scoorden beide ploegen alle doelpunten uit man-meer situaties. BZ&PC kreeg eind tweede periode de mogelijkheid om een gat van drie doelpunten te slaan. Echter zagen de mannen een penalty gestopt worden door de Zaanse keeper. Dit werd in de aanval daarna genadeloos afgestraft door de uitploeg. In plaats van 5-2 stond er 4-3 op het scorebord bij de lange pauze.

In de derde periode knalden de bodegravers meteen fel uit de startblokken. Onder aanvoering van de goed spelende Jorik ter Molen (7 doelpunten) sloeg BZ&PC meteen een gat van drie doelpunten. Dit bleek voor de Zaan onoverbrugbaar, wat resulteerde in een prachtige overwinning boor BZ&PC. 

De Bodegravers staan met zeven punten nu zesde op de ranglijst. Volgende week wacht de wedstrijd tegen directe concurrent PSV. Bij een overwinning passeert BZ&PC de Eindhovenaren op de ranglijst.

Door: Rogier van Veen

Opnieuw overwinning Dames BZ&PC

Afgelopen zaterdag speelden de dames van BZ&PC thuis tegen ZVVS, het team van oud trainer Jeroen van Heun. In een spannende confrontatie wisten de Bodegraafse dames met 11-5 te winnen.

ZVVS wist na enkele minuten als eerst het doel te vinden. Kim de Vor kon via een mooie boogbal de score weer gelijk te trekken. Door een goal van Suzan Kaynar werd de eerste periode met 2-1 afgesloten. In de eerste periode leken de dames van beide teams erg aan elkaar gewaagd maar in de tweede periode bleek BZ&PC toch wat sterker. Aan het eind van deze periode stond het scorebord dan ook op 5-2 in het voordeel van BZ&PC. In de derde periode werden er veel persoonlijke fouten gemaakt, vooral aan de kant van BZ&PC. Gelukkig wist keepster Cissy Bon de schade beperkt te houden voor BZ. Gaby Hukker en Lotte Huisman maakte beide nog een mooie goal die zorgde voor 8-4. De vierde periode werd er fel gestart door beide teams, BZ wilde verder uitlopen en ZVVS probeerde de schade te beperken. De wedstrijd werd afgesloten door een mooie assist van Jennifer den Besten op Niki Hukker, de eindstand werd hierdoor 11-5 in het voordeel van BZ&PC. Volgende week zaterdag proberen de dames 3 punten mee te nemen vanuit Amsterdam!

Door: Myrte de Winter

There are no comments

Add yours

X