Kerkorgels in Bodegraven

De heer Willem IJdo weet ons heel veel te vertellen over de kerkorgels in Bodegraven-Reeuwijk. Onze gemeente heeft meer dan twintig kerkgebouwen waarin zich een orgel bevindt.
Op 8 december a.s. om 14.30 uur neemt hij ons mee in de geschiedenis, de bouw en de werking van het kerkorgelin het algemeen, maar hij bezit ook grote kennis van de plaatselijke orgels. Kerkorgels werden oorspronkelijk niet gebruikt als begeleidingsinstrument, maar om op geëigende plekken in de liturgie muziekstukken te laten horen. Toch werd de voornaamste taak van het kerkorgel het begeleiden van de volkszang, allereerst in de protestantse kerken later ook in de meeste rooms-katholieke kerken.
Als een orgel niet wordt bespeeld is het nog steeds een mooi instrument om naar te kijken. Maar een orgel horen bespelen is toch het allermooiste. Daarom heeft BRAVO!Plus de heer Jan Slappendel, organist van de Ontmoetingskerk, uitgenodigd om op zijn orgel een concert te geven.

Het Evertshuis en BRAVO!+Plus nodigen u uit om deze interessante en muzikale middag bij te wonen op dinsdag 8 december om 14.30 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 7,50 en dit is inclusief een pauzeconsumptie. Het verhaal van Willem IJdo wordt verteld in het Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven. Het orgelconcert van Jan Slappendel wordt gegeven in de (verwarmde) Ontmoetingskerk tegenover het Evertshuis.

Kaartjes kunt u kopen bij de theaterkassa en de website van het Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven. 0172-618484 of kijk op www.evertshuis.nl.

orgelSalvatorkerk1995

Foto: Orgel van de Salvatorkerk
Bron: Bravo

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie