Kinderen leren omgaan met landbouwverkeer

Op vrijdag 20 november gingen leerlingen van basisscholen uit Waarder en Driebruggen aan de slag met het lesproject Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL). Wethouder Kees Oskam, die verkeersveiligheid hoog op de agenda heeft staan, was om 10.00 uur aanwezig. In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk worden kinderen regelmatig geconfronteerd met grote landbouwvoertuigen, daarom wordt hier met het lesproject VOMOL extra aandacht aan besteed. 
 

VOMOL: 2 doelgroepen

Leerlingen van de agrarische mbo-opleiding van het Wellant College in Houten geven de basisschoolleerlingen voorlichting over landbouwverkeer. Onder begeleiding van een VOMOL – docent laten chauffeurs van de voertuigen hen ervaren waarom zij afstand moeten houden van deze grote voertuigen en wat een chauffeur van zo’n groot voertuig wel en niet kan zien. Een VOMOL – docent sluit het geheel af met een evaluatieles. Met deze aanpak worden 2 groepen jonge verkeersdeelnemers bereikt: kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van grote landbouwvoertuigen.

 Samenwerking

Samen met de andere gemeenten in de regio neemt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk deel aan de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Midden Holland (RPV). De RPV organiseert het project VOMOL samen met het Regionale Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV ZH). Bedrijven uit de regio stellen voertuigen beschikbaar. Hiermee wordt ook de loonwerk sector betrokken bij het project. Het lesprogramma VOMOL is ontwikkeld door Emiel Burgers, docent AOC Doetinchem, in nauwe samenwerking met het ROV Gelderland.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie