Reeuwijkse Randweg in aanleg

Unieke openingsrun bij opening Reeuwijkse Randweg

Op zaterdag 30 januari 2016 gaat de Reeuwijkse Randweg officieel open. De gemeente en Sportclub Reeuwijk organiseren voor deze dag een unieke, eenmalige openingsrun op het nieuwe wegdek. Met dit hardloopevenement wil de gemeente de inwoners uit Reeuwijk en omgeving bedanken voor hun geduld tijdens de werkzaamheden.
Afstanden

De loopafstanden zijn vijf kilometer voor volwassenen en één kilometer voor kinderen. Er kunnen tot 1.000 lopers deelnemen. De wedstrijd gaat van start om 12.00 uur. Na het evenement gaat de weg open voor gemotoriseerd verkeer.

Verbetering leefbaarheid en verkeersveiligheid

De Reeuwijkse Randweg zal een groot deel van het doorgaande verkeer omleiden, dat nu nog door de dorpskern van Reeuwijk-Brug gaat. Hierdoor wordt de kern ontlast en de woon- en leefbaarheid in het dorp vergroot. Ook draagt de randweg bij aan betere verkeersveiligheid.

Verheugd

Wethouder Kees Oskam:  “De gemeente is verheugd dat de Reeuwijkse Randweg binnenkort helemaal klaar is voor gebruik. Wij zijn alle betrokkenen dankbaar voor hun begrip en geduld. Dit zijn in het bijzonder de omwonenden van het bouwproject, de inwoners uit de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Gouda, en ondernemers die overlast hebben gehad.”

Inschrijven

Wie deel wil nemen aan de openingsrun kan zich binnenkort inschrijven via de website www.inschrijven.nl. De inschrijfkosten zijn € 6 voor volwassenen en € 3 voor kinderen. De opbrengst van de hardloopwedstrijd komt ten goede aan stichting KiKa (kinderen kankervrij). Zoals hierboven genoemd is het aantal startbewijzen beperkt. Snel inschrijven vergroot de kans op een startbewijs.

Foto: Bram Gebuys.There are no comments

Add yours

X