Gemeente-Bodegraven-Reeuwijk

Meer dan 60 vrijwilligers willen hulp bieden voor vluchtelingen in Reeuwijk

Op dit moment hebben meer dan 60 vrijwilligers zich aangemeld om ondersteuning te bieden voor de 100 vluchtelingen. Het was gisteren en vandaag het gespreksonderwerp in Reeuwijk. Al snel kwamen er talloze reacties op social media. De meeste daarvan waren over het algemeen zeer behulpzaam.
Hieronder een greep uit van de reacties op Facebook:

“Ik zeg doe mee!”

“Ik heb een hoop ellende op televisie gezien. Ben heel blij dat ik nu in mijn eigen gemeente iets kan betekenen voor deze mensen. Ik heb mij aangemeld!”

“Is er behoefte aan speelgoed en gezelschap van kinderen?”

“Leuk, ik ga me opgeven als vrijwilliger.”

Vanavond is om 19.30 uur een inloopavond voor de bewoners en geïnteresseerden in Zalencentrum De Brug, Dunantlaan 1 in Reeuwijk-Brug. U kunt tot 21.15 uur binnenlopen. Om 19.30 uur geeft de burgemeester ook een korte toelichting.

Inzet organisatie en vrijwilligers

Om de opvang in goede banen te leiden, wordt een groot deel van de medewerkers van de gemeente hiervoor ingezet. De gemeente maakt hierbij zoveel mogelijk gebruik van ervaring, die inmiddels is opgedaan in andere gemeenten. Ook doet zij een beroep op vrijwilligers, verenigingen en lokale ondernemers om waar mogelijk te ondersteunen.

Vrijwilligers kunnen zich melden via het aanmeldformulier of stuur een e-mail naar vluchtelingenhulp@bodegraven-reeuwijk.nl. Wilt u in uw e-mail onder andere aangeven op welke dagen u kunt helpen, of u een bepaalde specialiteit hebt en welke talen u spreekt.

 There are no comments

Add yours

X