Nieuw prentenboek van Marleen van Lanen uit Reeuwijk

Als Meneer de schilder niet weet wat hij moet schilderen, verdwijnen ineens alle kleuren! Van zijn doek, uit zijn huis, overal. Wat nu? Verschrikt kruipt hij in een hoekje. Gelukkig vliegt er een prachtige vlinder naar binnen die Meneer de schilder weer hoop geeft: hij weet precies wat hij gaat tekenen! Dat is het nieuwe  prentenboek WIT: Het raadsel van de verdwenen kleuren van Marleen van Lanen.
In haar nieuwe prentenboek brengt Van Lanen niet alleen een vrolijk verhaal met allerlei gekke beesten en grappige details tot leven, maar laat zij ook zien dat er altijd hoop is. De kleuren kunnen zomaar terugkomen.
“Het deel waarin de kleuren kwijt zijn, is volledig in zwart wit. Dat is volgens mij best bijzonder voor een kinderboek,” aldus Marleen. “Maar de figuurtjes beleven zulke gekke dingen dat er genoeg te zien valt. Er zitten ook kleine grapjes in. En waar wel kleur in het boek zit, heb ik het ook expres zo kleurrijk mogelijk gemaakt, de kleuren spatten daar bijna van de pagina’s.”
Vorig jaar bracht Marleen haar eerste kinderboek De onhandige tovenaar uit.
Zij combineert haar baan als medewerker educatie bij Museum Gouda met het maken van kinderboeken. Sinds een half jaar woont zij in Reeuwijk.
Wit: Het raadsel van de verdwenen kleuren verschijnt op 19 november en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
Hardcover, 40 pagina’s full colour
ISBN: 9789490217679, € 14,50
1-cover-wit-m-van-lanen19-de-schilder-schilderde-alles-wit-marleen-van-lanen-mini

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie