Prinses Beatrixschool ontvangt verkeersveiligheidlabel SCHOOL op SEEF

Op woensdag 11 november 2015 ontvangt de Prinses Beatrixschool het verkeersveiligheidlabel SCHOOL op SEEF. Wethouder Kees Oskam zal het label uitreiken aan de school.
De Prinses Beatrixschool heeft het verkeersveiligheidlabel verdiend vanwege de structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid in en om de school.

Trots
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is er trots op dat de Prinses Beatrixschool het verkeersveiligheidlabel SCHOOL op SEEF krijgt uitgereikt. Samen met de Da Costaschool, Pax Christischool, de Verhoeff Rollmanschool en de Willibrordschool zijn er nu 5 scholen in Bodegraven die het verkeersveiligheidlabel hebben gehaald.

Portefeuillehouder verkeer en vervoer, Kees Oskam: “Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp in de gemeente en alle manieren en acties die bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid juicht de gemeente toe. Nu ook de Prinses Beatrixschool het verkeersveiligheidlabel krijgt uitgereikt hopen wij dat de andere scholen snel zullen volgen. De gemeente feliciteert de medewerkers, vrijwilligers en leerlingen van de Prinses Beatrixschool met het behalen van het verkeersveiligheidlabel.”

Toetsing
De Prinses Beatrixschool is getoetst op de vier pijlers van het programma: theoretische en praktische verkeerseducatie (o.a. fietslessen voor de kinderen), een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders en een veilige schoolomgeving en schoolhuisroutes.

Toekenning
De toekenning van het verkeersveiligheidlabel is in handen bij de Commissie Certificering SCHOOL op SEEF. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Daarna dient de school opnieuw een verzoek voor het verkeersveiligheidlabel in te dienen bij de Commissie Certificering SCHOOL op SEEF. Een onafhankelijke adviseur bezoekt de school en verricht de toetsing. De gemeente reikt het label uit.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie