OBS 't Vogelnest blijft geboeid door thema Kinderboekenweek

Hoewel de Kinderboekenweek officieel al is afgelopen hebben de kinderen van de OBS ’t Vogelnest nog geen afscheid genomen van het thema Nieuwsgierig: “Raar maar Waar”.
Dit thema nodigt namelijk uit om kennis te maken met tal van onderwerpen rondom natuur, wetenschap en techniek. Zo zijn er afgelopen week door de kinderen van groep 1/2a en 1/2b veel proefjes gedaan. Ze zijn erachter gekomen dat witte rozen blauw gaan kleuren wanneer je blauwe ecoline in het water doet en er is geoefend met het mengen van kleuren.

In de de gezamenlijke hal is een laboratoriumruimte gemaakt waar op speelse wijze allerlei proeven worden nagebootst en zo maken ze kennis met begrippen als gewicht, drijven, zinken, volume en niet te vergeten lucht.

Rondom lucht hebben de kinderen het verschil in gewicht getest tussen ballonnen gevuld met lucht uit je longen en Helium. Zo kwamen ze erachter dat Helium lichter is dan lucht waardoor de ballon zweeft.

En wat een feest, alle kindjes mochten een ballon mee naar huis nemen om het ook aan papa en mama te kunnen laten zien. Dat is nog eens leuk leren.

persfoto1

persfoto

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie