RVC in tweede helft langs JHR

RVC moest het afgelopen zondag doen zonder een aantal vaste krachten, behalve de al een aantal weken afwezige Mari Blanken, was ook het centrale verdedigingsduo Bjorn Verbeij (vakantie) en Frank Stolwijk (schorsing) niet aanwezig. De opengevallen plekken achterin werden ingevuld door Arnold Oudijk en Menno Hogenelst, terwijl Robin Stolwijk als aanvoerder optrad. Ook de vorige week uitgevallen Wouter Sluijs begon op de bank.
Al snel werd duidelijk dat beide ploegen dezelfde tactiek hanteerden, als de tegenstander de bal in bezit hard werd er achteruit gestapt en bij balwinst werd geprobeerd om zo snel mogelijk de aanvallers te bereiken. In de eerste fase van de wedstrijd leverde dit voor geen van de teams veel op, RVC kwam niet verder dan een aantal gesmoorde schoten van afstand en een kopbal van Jelle van der Poel, terwijl JHR een keer in het zijnet schoot. Het was dan ook geen verrassing dat de rust bereikt werd met een 0-0 stand. Wouter Sluijs was toen al in de ploeg gekomen omdat Robin Stolwijk bij een luchtduel hard aan zijn hoofd geraakt werd en niet verder kon.
De tweede helft begon met een zelfde spelbeeld, maar RVC zocht toch nadrukkelijker de weg naar voren. Dit resulteerde binnen 5 minuten al in een vrije trap van Arnold Oudijk die buiten het bereik van de keeper op de lat belandde, de keeper was echter op tijd terug om de rebound van Jelle van der Poel katachtig uit zijn doel te slaan. Niet veel later leek RVC op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Erik van Zoest werd al dan niet terecht afgekeurd voor buitenspel.
Deze momenten deden echter het geloof in een overwinning verder toenemen bij RVC en zo’n 20 minuten voor tijd kregen de Reeuwijkers waar ze recht op hadden. Het was Wouter Sluijs die uit een corner bij de tweede paal de bal in de voeten kreeg en deze van dichtbij tegen de touwen schoot. Het sein voor JHR om nog wat extra aanvallers in de ploeg te brengen om zo een gelijk spel uit het vuur te slepen, het was echter RVC dat profiteerde van deze omzettingen. Met debutant Joey Hueting binnen de lijnen voor Jelle van der Poel was het broer Thomas die de wedstrijd in het slot gooide. 5 Minuten voor tijd profiteerde hij van een fout van de rechterverdediger van JHR en maakte oog in oog met de keeper geen fout.
Enkele minuten later deed hij dit nog eens dunnetjes over toen Wouter Sluijs met een messcherpe steekbal van der Poel vrij voor de keeper bracht, die was wederom kansloos. Het enige minpuntje voor de Reeuwijkers was dat het er in de allerlaatste minuut niet in slaagde om achterin de 0 te houden, toen een aanval van JHR bij de tweede paal werd binnengetikt. Maar al met al wederom een prima prestatie van de Reeuwijkers, die komende zondag aantreden voor de beker om de week daarna de competitie weer op te pakken met een uitwedstrijd tegen Slikkerveer.