RVC toont veerkracht maar bekert niet verder

Op zondag 25 oktober stond het inhaal/beker programma klaar. Doordat RVC zich wist te plaatsen voor de tweede ronde van de beker mochten zij hierin tegen Voorschoten ’97. Ook Voorschoten komt uit in de tweede klasse. RVC moest zich opnieuw in een veranderde formatie schikken. Door afwezigheid van vele spelers door verschillende redenen maakte onder andere Jimmy Payuha (16 jaar), Zanzibar Booy en Joey Hueting deel uit van de basis elf van de Reeuwijkers.

De wedstrijd werd door beide ploegen slap begonnen. RVC kon alleen door lange ballen naar voren de voorwaartsen bereiken en Voorschoten loste dit keer op keer makkelijk op. Voorschoten werd wat beter in de loop van de wedstrijd en begon snel daarna kansen te creëren. Door slap verdedigend optreden kreeg RVC dan ook al na zo’n 8 minuten spelen de eerste tegentreffer, waarna er in de eerste helft nog twee zouden volgen. Hierdoor leek RVC al na de eerste helft voor een onmogelijke opdracht te staan.

RVC kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer, maar het was nog lang niet genoeg om Voorschoten te laten buigen. Met wat geluk aan eigen zijde kwam RVC een aantal keren goed weg, maar wist daarna dan toch ook iets terug te doen en kwam het via Jelle van der Poel op 1-3. De vele supporters hoopte uiteraard op een snelle aansluitingstreffer en zij werden niet teleurgesteld. Thomas van der Poel wist na 70 minuten spelen de 2-3 binnen te schieten en bracht RVC hiermee terug in de wedstrijd. Kansen volgde in de minuten hierna en het veldoverwicht was dan ook voor de thuisploeg. Meerdere malen waren de Reeuwijkers dichtbij de gelijkmaker, maar vaak wist de Voorschoten doelman net op tijd te redden. RVC wist uiteindelijk niet langszij te komen en hiermee zit voor hen het bekeravontuur erop.

Door: Mari Blanken