RVC trekt lastig uit duel over de streep

Op zondag 1 november stond de spelers bus weer klaar op Sportpark Kaagjesland. De reis ging die dag naar Ridderkerk, waar RVC ‘33 een uit wedstrijd zou spelen tegen Slikkerveer. De gastheren hadden een slechte start in de competitie, maar wisten intussen voldoende punten te verdienen om RVC tot op één punt te benaderen.

Het was niet gek dat de wedstrijd in de begin fase redelijk in balans bleef, gezien de plaatsen op de ranglijst van beide teams. Toch was het Slikkerveer die na vijf minuten al op voorsprong kwam doordat RVC niet goed stond op te letten bij een corner, waardoor een Slikkerveer speler de bal geheel vrij kon binnen schieten.

RVC liet zich niet van de wijs brengen door de snelle tegentreffer en ging voetballend proberen iets terug te doen. Na een aantal kansen voor zowel Slikkerveer als RVC was het dan toch RVC die langzij kwam na bijna een half uur spelen. Een mooie uitgespeelde aanval werd door spits Erik van Zoest koelbloedig afgewerkt.

RVC pakte daarna door en zorgde voor gevaarlijke aanvallen. Een daarvan leverde de voorsprong voor de bezoekers op. Opnieuw was het Erik van Zoest die op de juiste plek stond en de bal van dichtbij kon binnen schieten.

RVC bleef in de eerst helft goed de kracht van Slikkerveer onderdrukken door snel druk te zetten en voldoende mensen achterin te houden zodat de gevaarlijke counters vooralsnog uitbleven.

Net voor rust leek RVC op een bevrijdende voorsprong te komen toen Erik van Zoest zijn hattrick completeerde en RVC op een 1-3 voorsprong schoot.

Grotefoto-JSMUCNKA

De tweede helft had een geheel anders spelbeeld. Na opnieuw zo’n vijf minuten spelen was Slikkerveer opnieuw trefzeker en kwam op 2-3. Vanaf dat moment was het voor RVC zaak om proberen te scoren en om niets meer weg te geven.

Jelle van der Poel was tweemaal het dichtstbij een doelpunt, maar hij wist zijn zelf gecreëerde acties niet te verzilveren. Aan de andere kant werd Slikkerveer steeds gevaarlijker en moest RVC in het resterende deel vooral de ballen wegwerken om dit even later weer te moeten herhalen.

Toch hield de ploeg van trainers Arjan Groenendijk en Vincent Stolwijk goed vol en trokken zij de voorsprong over de streep toen uiteindlijk het eindsignaal klonk. Het was de eerste uit overwinning voor de Reeuwijkers en mede hierdoor bezetten zij nu de gedeelde derde plaats in de competitie.