Schaken

Schoolschaaktoernooi zaterdag 30 januari

Op zaterdag 30 januari organiseert de schaakclub Bodegraven het jaarlijkse kampioenschap voor basisscholen. Aan dit evenement wordt altijd enthousiast deelgenomen door ruim 80 kinderen. Alle basisscholen in de gemeente zijn uitgenodigd om in te schrijven. Er wordt gespeeld vanaf 13.00 tot ongeveer 16.30 uur in Rijngaarde (adres Rijngaarde 1) te Bodegraven. Er worden 8 ronden gespeeld van 15 minuten. Diverse scholen hebben zich al aangemeld. De schaakclub hoopt ook op deelname van Reeuwijkse scholen.
Medailles zijn er voor de beste drie schoolteams en individuele prijzen voor kinderen uit groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8. Kinderen kunnen zich ook individueel inschrijven. De twee beste scholen uit de gemeente Bodegraven – Reeuwijk plaatsen zich voor de halve finales van het kampioenschap van de Leidse Bond.

Rapid kampioenschap
Op de maandagen 25 januari en 1 februari wordt het rapid kampioenschap gehouden, met partijen met verkorte speeltijd. Dit staat dit jaar ook open voor schakers die geen lid zijn van de schaakclub, maar hun krachten eens willen meten met de leden.

Voor beide evenementen kan men zich aanmelden bij j.kloprogge@inter.nl.net

Schaken

Door: Jo Kloprogge
Foto: www.oud.schaakclub-bodegraven.nlThere are no comments

Add yours

X