Vluchtelingen komen rond 20.00 uur aan in Reeuwijk

In lijn met eerdere berichten heeft de COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) laten weten gebruik te willen maken van sporthal De Meerkoet in Reeuwijk. Op 22 oktober rond 20.00 uur arriveren er 110 vluchtelingen in Reeuwijk.
Opvanglocatie

Bij sporthal De Meerkoet komt een aparte tent te staan waar het eten wordt geserveerd. Vrijwilligers en ambtenaren zijn dag en nacht aanwezig, ook wordt het terrein 24 uur per dag bewaakt en is er medisch toezicht aanwezig 

Kracht uit het dorp

Inmiddels staat de teller op 200 vrijwilligers. Burgemeester Christiaan van der Kamp: “Het is buitengewoon bijzonder om te zien dat zoveel mensen zich aanmelden. Er zijn zelfs twee inwoners, die inmiddels een werkplek in het gemeentehuis hebben. Hieruit blijkt de kracht van onze gemeente. Ik ben daar trots op”.

Vrijwilligers en giften

De gemeente vraagt de vrijwilligers, die ingedeeld zijn voor een taak, zoveel mogelijk lopend en op de fiets te komen in verband met de tijdelijk beperkte parkeergelegenheid rondom de sporthal.

Ook komen er allerlei giften en goederen binnen. U kunt dit melden via een e-mail te sturen naar vluchtelingenhulp@bodegraven-reeuwijk.nl of bellen met 0172 522 522. De gemeente coördineert en laat via Twitter weten welke goederen of vrijwilligers de komende dagen nodig zijn.

Bewonersavond

Op woensdagavond 21 oktober organiseerde de gemeente een inloopavond voor omwonenden van sporthal De Meerkoet aan de Buitenomweg. Ruim 250 mensen kwamen naar de inloopavond. Een veelgestelde vraag ging over de veiligheid. De burgemeester verzekert dat er dag en nacht beveiliging aanwezig is. Ook vroeg een aantal mensen zich af waar gesport kan worden nu er geen gebruik kan worden gemaakt van De Meerkoet. De burgemeester heeft toegezegd dat De Meerkoet op vrijdag 30 oktober weer beschikbaar is.

Bron: gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie