Voorbereiding Huis van Alles in bibliotheek Reeuwijk- Brug

Op dinsdag 16 februari 2016 opende in Waarder het eerste Huis van Alles in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Inmiddels is de ‘kick-off’ in de Breiwinkel in Driebruggen achter de rug en starten vanaf 22 maart activiteiten op die locatie. De voorbereidingen voor een Huis van Alles in Reeuwijk-Brug zijn inmiddels ook in volle gang.
 

Huis van Alles in Reeuwijk-Brug

Het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug komt in de bibliotheek aan de Van Staverenstraat 39. Hiermee ontstaat er ruimte voor nieuwe initiatieven: creatieve workshops, een koffiecorner, een tabletcafé en tal van andere activiteiten.

In de bibliotheek blijft voor jeugd tot 4 jaar een kleine collectie aanwezig. De bibliotheek voor volwassenen blijft behouden en krijgt een frisse, nieuwe look. De jeugdboeken voor kinderen vanaf 4 jaar worden verplaatst naar de Bibliotheek op School, in MFA de Tol.

 

Vrijwilligers gezocht

Het Huis van Alles is er voor en door inwoners. Er wordt nog gezocht naar tal van betrokken inwoners voor diverse vrijwillige functies per locatie:

  • Gastvrouwen en gastheren:

Taken: ontvangen en welkom heten bezoekers van het Huis van Alles, vragen beantwoorden en schakelen met bijvoorbeeld het Sociaal Team, dat ondersteuning kan bieden indien nodig.

  • Activiteitenvrijwilligers:
    Taken: organiseren van de activiteiten, zoals de creatieve workshops, taalles, computercursus, huiswerkbegeleiding, dagbesteding, leeskring.
  • Coördinatoren:
    Taken: de inzet van vrijwilligers bij de inloop en activiteiten vraagt om coördinatie en begeleiding. Voor deze functie zoeken wij vrijwillige coördinatoren, die een bijdrage kunnen leveren in de organisatie van het Huis van Alles.
  • Leden Programmaraad:
    Taken: verbonden zijn aan het Huis van Alles door mee te denken over de programmering van de activiteiten en faciliteiten. De programmaraad is de verbinding met de sleutelfiguren in het betreffende dorp.

 

Wilt u zich inzetten voor uw eigen dorp en leuke contacten opdoen? Mensen die belangstelling hebben voor één van de vrijwillige functies kunnen zich aanmelden bij Lidewij van Roon via l.vanroon@sam-bundeling.nl.

 

20160223_bibliotheek 1

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie