veThhITR

Vriendenschaar verliest eerste zaalwedstrijd

Gelijk een van de kampioenskandidaten op bezoek, ach dan weet gelijk waar je staat.
De Knikker keukens ploeg had vorige week in de laatste oefenwedstrijd een slechte generale voor de start van het zaalseizoen. Maar in de wetenschap dat de ploeg zich altijd wel weet op te trekken aan goede tegenstanders, zou het zaterdagavond best eens een leuke wedstrijd kunnen worden en wie weet hoe het zou eindigen.

Met Mike Lina als uitstekende debutant op de plek van Bart Verweij begon Vriendenschaar vrij stroef  aan de wedstrijd. Na 3 snelle goals van HKC kwam er wat meer lijn in het spel van Vriendenschaar de gemiste strafworp was jammer, temeer HKC vrij snel daarna de 0-4 aantikte.

Inmiddels was het duidelijk dat er minimaal met dezelfde hoeveelheid energie als HKC gespeeld zou moeten worden wilde het überhaupt een wedstrijd worden.  Vriendenschaar ging mee in het wedstrijdtempo van HKC, verdedigde zeer geconcentreerd en kwam terug tot 3-4.

Via 3-5 werd het 5-5 en daarmee was de ogenschijnlijke grote achterstand toch al heel snel weer recht getrokken. De rust werd bereikt met 6-7. Het was Vriendenschaar niet gelukt om op voorsprong te komen.

Na de rust was het eerst HKC dat snel twee maal scoorde. Maar weer kon Vriendenschaar aanhaken, het spel was goed en de Bodegravers kwamen terug tot 8-8. Daarna brak er een fase aan waarin Vriendenschaar zelf haar kansen niet wist te benutten en HKC opnieuw een voorsrpong van 4 goals wist te nemen 8-12 en via 9-12 werd het zelfs 9-15.

Er zaten een paar hele mooie treffers van de bezoekers tussen.  Bij een stand van 11-17 was het voor Vriendenschaar zaak om  nu niet met al te grote cijfers te gaan verliezen, dat zou gezien het vertoonde spel niet passen.  3 keurige treffers op rij van Vriendenschaar leidde tot een 14-17 eindstand.

Conclusie van deze wedstrijd is dat HKC gewoon een goede ploeg is die over 8 schijven gevaarlijk is. Deze individuele kwaliteit heeft deze avond de doorslag gegeven, maar Vriendenschaar was zeker niet kansloos en heeft gespeeld voor wat het waard was.

Met iets meer fortuin en minus de kleine persoonlijke foutjes die afgestraft werden had er misschien nog wel meer ingezeten. Dat bewaren we dan maar voor de volgende keer.

There are no comments

Add yours

X