IMG_1310

Drollig

Het was weer een “laat maar vallen drol” op het fietspad door het Limespark. Een drol die onder het lopen uit de kont van het paard valt en alle kanten op flatst, midden op datzelfde fietspad.
Ik vind dat vreemd!

In het Limespark lopen heel veel honden, los waar het mag, vast waar het niet mag. Maar nergens, lees nergens! zie je hondendrollen liggen op het fietspad. Wel daar waar het hoort, in het gras of het zand, en regelmatig worden zelfs die drollen keurig in het zakje gedaan en in de nu aanwezige vuilnisbakken gegooid. Nogmaals: zoals het hoort!

(Weten we trouwens dat de vissers ook in het gras poepen in het Limespark? Vinden de honden heerlijk om doorheen te rollen, maar als er iets goor is…)

Vreemd vind ik ook dat één enkele fietser, als er ook maar één hond losloopt in het Limespark, groot commentaar levert, terwijl deze paardendrollen midden op het fietspad toch veel irritanter voor die fietser moet zijn. Hij moet er zelfs omheen sturen!

Nu is het natuurlijk ook mogelijk dat dit geen paardendrol is. Wellicht is de berijdster wel aan de dunne en loopt dit spontaan tussen de broekspijpen…nee, nee, goed beschouwd denk ik dat toch niet!

Dat het een smerig gezicht is moge duidelijk zijn. Is het niet hoog tijd voor een vuilniszak en een schep om de nek van het paard? Of niet meer met paarden op de fietspaden lopen?

Hier ligt voor de reinigingsdienst in ieder geval een schone taak!

Door: Ruud Kooistra

IMG_1311There are no comments

Add yours

X