VSTS dames 1 wint na zware strijd met 1-3 in Amersfoort

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen AVV Keistad dames 1 op het programma. Een oude bekende, die voor de wedstrijd plaats 3 innam op de ranglijst. VSTS wat tweede stond kon dus een spannende krachtmeting verwachtten.

De eerste set werd gestart met Karin Klein op de diagonaal, die gelukkig weer volledig hersteld is na haar enkelblessure, Judith Terpstra op de spelverdeling, Mirjam van der Kruk en Nienke Snelting op het midden, passer-lopers Elvira Duiven en Krystel Termorshuizen en er kon ook weer beschikt worden over libero Anita Michalek.

De eerste set werd goed gestart door de Bodegraafse dames door middel van goede servicedruk en goed verdedigen van de aanvallen van Keistad in het achterveld, waarna Judith Terpstra haar aanvallers weer kon bedienen. De set ging lange tijd gelijk op maar VSTS trok aan het langste eind met 23-25 en wisselde van speelhelft met goed vertrouwen voor de tweede set.

De tweede set gaf eenzelfde beeld als de eerste set. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en een voorsprong die met een goede serviceserie van Mirjam van der Kruk was opgebouwd verdween ook weer net zo snel. Maar met goed werkvolleybal hebben de dames uit Bodegraven laten zien wat zij waard zijn en met wederom 23-25 werd de set winnend afgesloten en was dit echt een teamprestatie.

Misschien wat verzwakt door de lange rally’s van de tweede set werd de derde set slap begonnen door VSTS. De Amersfoortsen roken bloed en wisten dit keer de set naar zich toe te trekken met 25-20.

Tijdens de wedstrijd werd ook regelmatig gewisseld door coach Pim Scherpenzeel, die de lijncoaching deze wedstrijd voor z’n rekening nam.

De spelverdeling wisselde elkaar af, waardoor Evelien Haaksman met haar service ook belangrijke punten binnensprokkelde.

Elvira Duiven sloeg haar punten mee, de ene keer op de diagonaal om Karin Klein wat rust te gunnen, en de andere keer op de passer-loperpositie.

Ook aanvoerdster Annemarieke Zwaneveld pakte haar punten mee, met slim gespeelde ballen liet zij Keistad alle hoeken van het veld zien.

En ook Kiki Spaninks mocht laten zien wat zij kon, in de derde set op de passer-loperpositie.

De vierde set werd weer wisselvallig gestart en VSTS kwam op een achterstand. Het was de dames wel duidelijk dat hier iets moest veranderen, wilden zij met 4 punten naar huis gaan en een vijfsetter zo vermijden.

Met werkvolleybal en weer goede serviceseries van verschillende speelsters ging de set, met een prachtig killblok als laatste punt van Evelien Haaksman en Nienke Snelting, naar VSTS toe, met weer een setstand van 23-25.

De 1-3 winst was een feit en de dames hebben een goede teamprestatie neergezet.

Dat geeft weer hoop voor de volgende wedstrijd.

Volgende week wordt deze gespeeld, om 16.30uur thuis in de Sporthoeve, tegen Shot dames 1, de hekkensluiter van de derde divisie B.