KEMP

WAAROM KEMPO?

Om te beginnen: om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven. Maar ook omdat het, een uitstekende zelfverdedigingsmethode is. Door het beoefenen van kempo krijgt men ook meer zelfvertrouwen. Het kan worden beoefend door zowel heren als dames, door jong en oud, en men is bij het oefenen niet altijd afhankelijk van een partner. Kempo is erg geschikt als lichaamscultuur, omdat het praktisch alle spiergroepen van het lichaam leert beheersen, zowel van de linker- als de rechterzijde. Kempo betekent ook trainen met je geest: je lichaam beter leren kennen, je zelfbeheersing verbeteren, het opbouwen van doorzettingsvermogen en het verbeteren van het concentratievermogen. Algemeen gezegd: Het uiteindelijke doel van Kempo is geen nederlaag of overwinning, maar de verbetering van de lichamelijke en geestelijke conditie van de beoefenaar.
WAT IS KEMPO?
Kempo is een veelomvattende vechtkunst. Dynamiek en rust wisselen zich enorm af binnen deze sport. Naast de snelle wisseling tussen actie en rust, gaat de aandacht ook uit naar de beheersing van de talloze technieken die deze vechtsport te bieden heeft.
Kempo kent geen letterlijke vertaling. Het is een samentrekking van de woorden “Ken” en “Ho” en het laat zich vrij vertalen als Methode van de Vuist”.

Geschiedenis

Vanuit China en Indonesië is deze vechtkunst naar Nederland overgewaaid. De Indonesiërs leerden vechtkunst van Chinezen (Shaolin) en noemden het Kun-Tao welke ook werd beïnvloed door de inheemse vechtkunst Pencak Silat. Vandaar dat Kempo vandaag de dag een enorm diverse samenstelling kent. Deze vechtkunsten zijn in de jaren 50 van de vorige eeuw door de heren C. Faulhaber en G. Meijers in Nederland geïntroduceerd onder de naam Kempo. Ons instituut staat in de basis van de lijn van Sifu Gerard Meijers, die een vermenging van de Chinese Shaolin met het Japanse Kyokushinkai-Karate ambieerde.

De trainingen bestaan uit:

– Groeten
Hiermee wordt het begin van de training aangegeven

– Warming Up
Dit bestaat uit het opwarmen van de spieren door middel van conditionele en kracht oefeningen en diverse stretch oefeningen

– Kihon
Dit is het trainen van technieken, zoals hand- en beentechnieken, weringen en standen.

– Kata
Dit is een schijngevecht tegen meerdere tegenstanders. Het doel van een kata is het beheersen van diverse combinaties van technieken die typerend zijn voor Kempo

– Kumite
Hieronder vallen zowel vastgelegde partner oefeningen als het vrije gevecht (sparren)

– Groeten
Hiermee wordt het einde van de training aangegeven

De trainingen worden gegeven door Feike van Det, reeds 22 jaar actief met Kempo en in het bezit van de 4e Dan.

Wij trainen op woensdag van 20:30 tot 21:45 uur en op zaterdag ochtend van 11:00 tot 12:30 uur.

Meer informatie kunt U vinden op www vandet-kempo nl

Contact:
Tel: 06-30338752
Email: info@vandet-kempo.nl

Adres:
Bodegraven Boxing Club
Italiëweg 29a
2411NR Bodegraven

Kom ook eens een keer kijken, of beter nog, gratis en vrijblijvend een proefles meedoen!

There are no comments

Add yours

X