WildeBRAZZ neemt opnieuw de Kakofoon mee naar Gouda!

Vier jaar geleden mochten de mannen van de Goudse Feestkapel WildeBRAZZ de Kakofoon al eens in ontvangst nemen. Afgelopen zaterdagavond 23 januari kregen zij na een grandiose finale op het Kapellenfestival Kakofonie opnieuw de wisseltrofee in handen. Alle deelnemende kapellen verdienen eigenlijk een eerste prijs, maar de stemmingmakers van alle kapellen kwamen gezamenlijk tot het eenduidige oordeel dat Feestkapel WildeBRAZZ dit jaar de Kakofoon mee naar huis mocht nemen. Dit jaar deden er 11 Nederlandse blaas-, feest- en pret-orkesten mee aan Kapellenfestival Kakofonie, dat al 20 jaar in Zalencentrum De Brug in Reeuwijk wordt georganiseerd. Al vroeg op de avond werd Zalencentrum de Brug gevuld met enthousiaste, vaak kleurrijk uitgedoste feestvierders,  waardoor de stemming er al vroeg in zat. Helaas kreeg de organisatie het deelnemersveld dit jaar niet compleet, doordat veel orkesten en hun aanhang andere verplichtingen hadden als gevolg van het korte carnavalsseizoen. Maar dat ging zeker niet ten koste van de sfeer en de gezelligheid, want alle kapellen konden onverminderd rekenen op het enthousiasme en de aanmoedigingen van het feestende publiek.
Alle deelnemende kapellen doneerden het ontvangen startgeld, zodat ook het goede doel kan worden gerealiseerdCarnavalsvereniging De IJsselstampers, een vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, bestaat dit jaar 44 jaar. De IJsselstampers hebben de grote wens om hun jubileumjaar in mooie nieuwe carnavalskielen te vieren en Kapellenfestival Kakofonie gaat daarvoor zorgen. Een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen met een sociale achtergrond, die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund.

Het was weer een geweldig feest, dus op naar het volgende jaar, want dan vindt op 28 januari 2017 de 24e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.

2

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie