Willem Bakker en Stichting Historische Kring Bodegraven winnaars vrijwilligersprijs

blank

Zaterdagmiddag 21 november vond de uitreiking van de vrijwilligersprijs plaats in zorgcentrum Reehorst te Reeuwijk. Eerst konden de bezoekers diverse workshops volgen en over de vrijwilligersmarkt struinen. Om 15.00 uur nam John Zonderop het woord. Samen met wethoudster Laura Leijendekkers spraken zij de aanwezigen toe, en werd nog maar eens benadrukt hoe belangrijk vrijwilligers zijn.

blank


De individuele vrijwilligersprijs ging naar Willem Bakker, ook wel Boer Bakker in de volksmond. Hij was apetrots op zijn prijs. De 81e jarige man gaf te kennen dat hij de prijs al wel eerder een keer had verwacht. Willem Bakker is de grondlegger van De Hollandse Boerderij in de Meije, zo geeft hij ook al 50 jaar het startschot bij de Meijeloop.

De winnende organisatie was Stichting Historische Kring Bodegraven. Het bestuur van de Stichting Historische Kring Bodegraven is heel blij met de prijs. Ze vonden het leuk om mee te doen en vinden vooral de hele opzet rond dit gebeuren van en over het ondersteunen vrijwilligerswerk heel belangrijk. Als SHKB dragen ze een stukje bij door het hele jaar door met onze verschillende activiteiten e.a. op ontspanningsgebied te organiseren voor de wat oudere doelgroep misschien.

Het bestuursteam bestaande uit: Louis Bianchi, Maarten Molenaar, Leendert Spijker, Henny en Alphons van Leeuwen, Chris Zwaan en Broos de Groot hebben allemaal hun eigen specialiteit en een bijdrage in het geheel. Voor de eigen hulptroepen en vrijwilligers organiseren ze binnenkort ook een bijpraat avond, zo proberen ze iedereen enthousiast te houden. De prijs van € 250,- is nog niet bekend waaraan ze dit gaan besteden.

De andere genomineerden waren Groene Hart Centrum, De Oke klas, Ben en Marijke van der Lugt uit Waarder en Luke Nemeth van De Zon. Zij kunnen volgend jaar hopen op deze prijs.

vrijwillig1 (1 van 1)

vrijwillig2 (1 van 1)

vrijwillig3 (1 van 1)

vrijwillig4 (1 van 1)

vrijwillig5 (1 van 1)

vrijwillig6 (1 van 1)

vrijwillig7 (1 van 1)

vrijwillig9 (1 van 1)

vrijwillig10 (1 van 1)

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie