Zoetermeer maatje te groot voor Bodegraven

Bodegraven kreeg zondag het als 4e geklasseerde Zoetermeer op bezoek. Tegen deze ploeg bleken de gastheren niet opgewassen. Bodegrave liep tegen een vroege 0-2 achterstand aan en was vervolgens niet bij machten om nog terug in de wedstrijd te komen.

Na 17 minuten stond er al een 0-2 tussenstand op het scorebord in het voordeel van Zoetermeer. Na slechts 8 minuten spelen werd een vrije trap vanaf de zijkant voor het doel geslingerd. Deze werd doorgekopt door een Zoetermeerder en caramboleerde vervolgens via het scheenbeen van Bodegraver Keven Blonk in het doel. Niet veel later wisten de gasten de voorsprong te verdubbelen. De spits van Zoetermeer was attent nadat doelman Marco Vonk een inzet van dichtbij nog wist te keren. De bal belandde echter voor de voeten van de spits die het leer vervolgens in leeg doel kon schieten.

Bodegraven probeerde vervolgens terug in de wedstrijd te komen, maar speelde te slordig om het Zoetermeer echt lastig te maken. Keven Blonk dacht nog even dat hij na een afgeslagen voorzet de 1-2 had gescoord, maar de scheidsrechter oordeelde dat Blonk buitenspel stond.

Na rust ging Bodegraven haastig op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit zorgde ervoor dat er veel ruimte ontstond voor Zoetermeer en daar wist de ploeg van te profiteren. Nog voordat er een uur gespeeld was wist de ploeg de wedstrijd op slot te gooien door de 0-3 te scoren.

Gerrit Hulters, in de rust ingevallen voor de geblesseerde Randy Zaal, wist na ongeveer 70 minuten spelen nog wel wat terug te doen. Hij wist van dichtbij te scoren nadat een schot van Frank Veelenturf niet goed werd verwerkt door de Zoetermeerse defensie. Niet veel later was de marge alweer drie na een misverstand in de verdediging van Bodegraven.

Tot overmaat van ramp besloot Saad el Boutaybi zijn tegenstander na een woordenwisseling hardhandig tegen de grond te werken. Dit leverde hem een rode prent op van de scheidsrechter en het is maar de vraag hoeveel wedstrijden schorsing hem dit zal opleveren.

Zo verliest Bodegraven voor het eerst in 5 duels weer eens en ziet het concurrent Haastrecht langszij komen op de ranglijst. Komende Paasmaandag staat het belangrijke inhaalduel met Stolwijk op het programma. Deze ploeg staat op de 13 plaats en vecht voor zijn laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Bodegraven, 10e op de ranglijst, heeft de punten hard nodig om afstand te nemen van Haastrecht. Aftrap aan de Groene Zoom is maandag om 14.00 uur.